18.04.2024 18:45
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Триває підготовка до другого читання законопроекту «Про житлово-комунальні послуги»

komitet10 березня Мінрегіон взяв участь у засіданні Робочої групи, яка створена Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, з підготовки до розгляду у другому читанні проекту Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (№ 1581-д від 10.12.2015) в частині поводження з побутовими відходами.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України були напрацьовані пропозиції щодо вирішення основних актуальних питань у сфері поводження з побутовими відходами. Зокрема питання демонополізації ринку послуг з перероблення та захоронення побутових відходів має вирішуватися шляхом передачі повноважень затверджувати тарифи на послуги з перероблення та захоронення побутових відходів від НКРЕКП, органам місцевого самоврядування.

Виведення послуги з поводження з побутовими відходами зі складу послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території забезпечить належне надання послуг з вивезення побутових відходів та прозору оплату цих послуг.

Зобов’язання виконавця послуг з вивезення побутових відходів укладати договори на надання послуг з перероблення та захоронення побутових відходів із суб’єктами господарювання що надають такі послуги згідно зі схемою санітарного очищення населеного пункту.

Майже всі пропозиції, які було наведено Мінрегіоном, враховано. Неузгодженими залишились питання щодо механізму встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами та кількості виконавців цих послуг на певній визначеній території населеного пункту. Зазначені питання планується остаточно узгодити на наступному засіданні Робочої групи.

www.minregion.gov.ua