19.04.2024 11:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тривають роботи з облаштування постаменту хреста на набережній

hrest (3)Роботи над оздобленням постамента хреста на набережній, поблизу якого традиційно здійснюється міжконфесійне водосвяття, тривають. Його облаштували римським каменем типу «беганіт». Вже здійснені підготовчі роботи, а саме – нанесені візерунки ескізу на бокові частини фундаменту. Планувалося, що оздоблення буде виконане у стилі мозаїки з орнаментом у вигляді пасхальних яєць. Та автор ескізу,  відомий художник Микола Пазізін,  підготував інший орнамент. Як пояснив Микола Іванович, з певних причин робота затрималася, але час зіграв на користь митця: перший варіант було вдосконалено.

На час здійснення робіт постамент обгородили тимчасовою огорожею, яка служить захистом від собак та недобросовісних містян. По завершенню робіт огорожу заберуть.

Довідка: Микола Іванович Пазізін народився 24 травня 1949 року. З 1975 року проживає і творить у Тернополі.

Член Національної спілки художників України з 1984 року. Живописець, графік. Працює в галузі тематичної картини, пейзажу, портрету. Учасник понад 300 обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. З них 50 – персональних і майже 100 – за кордоном.

За межами України брав участь у майже ста виставках – в Росії, Польщі, Австрії, Німеччині, Франції. Персональною виставкою Миколи Пазізіна відкрито галерею українського мистецтва у Кракові. Творча активність художника зафіксована в альбомах, каталогах та 120 публікаціях. Понад 50 творів художник подарував музеям і державним установам Тернополя та області.

Стипендіат фундації «Janineum»: Краків (1992), Відень (1997, 1998, 2005).

З 1990 року – учасник 50 міжнародних пленерів живопису. Брав участь у Міжнародному проекті «Побудова мостів на Схід», Польща-Україна (2005-2006), а також у наукових конференціях з проблем сучасного рисунку у Польщі (1999, 2002, 2005, 2011).

Роботи художника знаходяться в музеях, державних установах та колекціях України, Росії, Польщі, Італії, Австрії, Чехії, Словаччини, Німеччини, Франції, Ізраїлю, Англії, Австралії, Канади, США.

За високу мистецьку майстерність, активну участь у культурно-мистецькому житті Тернополя та представлення міста на міжнародному рівні художник Микола Пазізін нагороджений відзнаками міської ради III, II та І ступеня.

Відзначений медаллю меморіалу А. І Куїнджі, срібною медаллю ім. Хіполіта Цегельськего (Познань, 2009). У 2010 отримав звання «Заслужений для культури Польщі».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР