29.03.2024 11:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Третього квітня у Тернополі пройде загальноміська толока

tolokaДвадцятого березня у Тернополі було проведено загальноміську толоку, під час якої частково очищено зелені зони,  придорожні зелені смуги та території парків.

В  рамках загальноміської толоки, яку заплановано провести третього квітня, комунальники приберуть парк «Загребелля», зелені зони вздовж дороги  вул. Львівської,  вул. Золотогірської та вул. Бригадної, зелену зону на вул. Генерала Шухевича, придорожню зелена смугу Об’їзної дороги, вул. Протасевича, зелені зони, на вул. Слівенській, А. Манастирського, придорожні зелені смуги  вул. Полковника Морозенка, просп. Злуки, вул. Коновальця, вул. Чубинського, вул. Юності, вул. Новий  Світ, вул. Транспортній, вул. Бродівській, вул. Микулинецькій та на інших вулицях Тернополя. Заплановано впорядкувати територію   мікрорайону «Пронятин» (зупинки громадського транспорту, територія біля культових споруд ( 2-х церков) та школи, а також ряд інших об’єктів. До прибирання міста долучаться тернопільські школярі та студенти.

Як ми вже повідомляли, у рамках толоки заплановано здійснити висадження дерев породи павловнія в парку ім. Т.Г. Шевченка та біля житлового будинку №45 на вул. Кн. Острозького. Впродовж другого та третього квітня дерева цієї породи висадять також на «Острові Закоханих», а у парку ім. Т. Г. Шевченка висадять двадцять дерев породи «Платан» та тридцять дерев породи «Тюльпанове дерево».

Долучитися до толоки у кількості сто чоловік вирішили працівники «ПриватБанку». Вони прибиратимуть територію біля заводу «Сатурн» (перехрестя вул. Текстильної та вул. Морозенка).

Працівники бдівельної компанії «КреаторБуд» поблизу новобудов на просп. Злуки у рамках двомісячника благоустрою висадять тридцять платанів,  а працівники ТІЗ «ДоброБуд» – висаджуватимуть дерева поблизу своїх новобудов. Зокрема, вони візьмуться за відновлення березового гаю, який висадили восени  на з’єднанні вулиць Вербицького – Рєпіна, оскільки частину саджанців вкрали або поломали недобросовісні тернополяни.

Як вже зазначалося, до участі у прибиранні міста будуть залучені школярі. Після впорядкувальних робіт на території РЛП «Загребелля» представники козацько-десантного екологічного осередку почастують учасників козацькою кашею, після чого спільно з школярами влаштують малу фігурну форму із зібраних поліетиленових пакетів.

Нагадуємо, що відповідно до п. 2.8. Правил благоустрою м. Тернополя, які затверджено рішенням міської ради від 19.05.2011р.  №6/8/20,   підприємства,   установи   та   організації,  незалежно від форми власності, фізичні особи – підприємці зобов’язані утримувати прибудинкові, прилеглі та закріплені території в належному стані власними силами або згідно укладеної угоди зі спеціалізованою організацією. При допущенні порушень в частині утримання прилеглої та закріпленої території передбачено адміністративне стягнення згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До участі у толоці, яка відбудеться третього квітня, можуть долучитися всі бажаючі тернополяни.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР