19.04.2024 20:10
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопіль долучиться до проведення кампанії Година Землі 2019

До Тернопільської міської територіальної громади надійшло звернення Всесвітнього фонду природи з проханням долучитися до проведення кампанії Година Землі 2019.
Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи (WWF) в Австралії з метою привернення уваги до проблеми зміни клімату. Ця акція у 2008 році отримала світову підтримку, у 2009р. до неї приєдналася Україна. Акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.
З року в рік кампанія «Година Землі» набирає все більших масштабів, до її проведення приєднуються мільйони людей з усього світу. Кампанія зазнала надзвичайної еволюції від першої акції 2007 року, яку підтримало лише одне місто (Сідней), і дотепер, коли беруть участь більше 7000 міст із 188 країн світу. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Париж, Гонконг, Ріо-де-Жанейро, відомі політики та діячі культури. В Україні до акції долучилися більше 75 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Житомир, Кривий Ріг та інші.
Так, у суботу, 30.03.2019р. о 20:30 год. люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє планети та єдності у бажанні захистити природу.
Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.
Вважаємо за доцільне підтримати вищезгадану міжнародну акцію шляхом відключення на 60 хвилин освітлення головного символу міста – Тернопільського замку.
Враховуючи викладене, просимо доручити управлінню сім’ї, молодіжної політики і спорту забезпечити організацію планового відключення зовнішнього та внутрішнього освітлення вказаного об’єкта.