29.03.2024 15:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопільська пенсіонерка цілий тиждень прикрашала власний під’їзд

seredyuk (15)Очікуючи на прихід Нового року, усі тернополяни прибирають та прикрашають свої оселі. Однак живе в Тернополі унікальна жінка, яка вже багато років поспіль готує до свята усі поверхи свого під’їзду. Цьогоріч Мирослава Середюк на новорічно-різдвяне прикрашання власного під’їзду витратила цілий тиждень. За креативний підхід до створення святкової атмосфери у своєму домі Мирослава Сердюк увійшла до числа переможців міського конкурсу «Феєрія новорічного міста» у номінації «Настрій дарований серцем» та отримала подяку міського голови та грошову винагороду.

  • Прикрашати дім мені допомагав чоловік, іноді й сусіди щось подавали. Але здебільшого працювала сама, часом сиділа до глибокої ночі, щоб зробити щось красиве, – розповідає Мирослава Андріївна.

Для своїх виробів тернополянка використовує усе, що потрапляє під руку: пластикові пляшки, обгортки від цукерок, пінопластові тарілочки, найрізноманітніші коробочки та навіть пір’я.

  • Будь-яка людина з’їсть цукерку і папірець викине. А я так не можу: все розрівнюю, складаю і фантазую, що б то можна було з цього зробити. Є така фольга, яка не розрівнюється, то з неї роблю різнокольорові намистини. От придумала сніжинки з пір’я – ніби нічого особливого, а вже якось святковіше. А будиночки виготовлені із пінопластових тарілочок, виглядають як справжні! – радіє творча тернополянка.

У Мирослави Андріївни немає інтернету, тож ідеї з’являються в процесі роботи у залежності від наявних матеріалів. Зізнається, що майже всі матеріали – не куповані, отримані без зайвих витрат.  Попри це бували випадки, коли деякі вироби цупили. Та жінка на хуліганів не ображається, а, навпаки, вважає, що це своєрідна оцінка її роботи.

Жінка розповідає, що своє прагнення прикрашати під’їзд вона вперше втілила у картинах.  В арсеналі мисткині є картини, на яких зображені усі пори року, і саме вони прикрашають стіни під’їзду круглорічно. Інформаційна дошка, на якій каліграфічно виведене привітання з новорічними святами та заохочення підтримувати чистоту у домі – також її  рук робота. А ще на кожному поверсі є вазони, які свого часу пані Мирослава винесла з власної оселі, аби ті радували сусідів.

  • Завдяки цій роботі я маю гарний настрій і хочу ним ділитися з іншими людьми, – пояснює жінка.

Побачити творчість Мирослави Середюк можуть не лише мешканці та гості її під’їзду. Перед домом жінка насадила чимало сосон, за якими доглядає та чекає, коли вони виростуть. А позаду дому облаштувала справжнє «пляшкове царство», де  пластикові пляшки цвітуть магноліями та орхідеями.

  • Одного разу я зовсім несподівано виграла конкурс від «Кока-коли». Фото моїх робіт для участі у ньому надіслав фотограф Микола Василечко, тому я дуже здивувалася виграшу. У подарунок від компанії мені надіслали аж двадцять дві пляшки їхнього напою! Тож коли «Кока-кола» була випита, пляшок для творчості стало ще більше. Якби ж вони ще були кольоровими!

Незабаром Мирослава Андріївна збере усі свої вироби, то ж має клопіт, куди тепер все своє добро поскладати. Каже, що вироби заледве поміщаються у декількох ящиках, то ж доводиться дещо зберігати у сусідських підвалах. Однак це не турбує жінку, яка уже думає над тим, чим буде піднімати настрій жителям під’їзду надалі.

Тернопіль житлово-комунальний