28.03.2024 18:36
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопільська міська рада є активним учасником глобальної ініціатива «Угода мерів щодо клімату та енергії»

Тернопіль на рівні із світовими країнами працює над розробкою та впровадженням у щоденне життя заходів зі зменшення шкідливих викидів та розробки енергоефективних програм зі споживання електроенергії, в рамках ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів», започаткованої у 2008 році.

Учасниками європейської ініціативи «Угода мерів» є 56 країн, а кількість її підписантів складає 9 208. З 2011 року до діючою ініціативи приєдналися понад 400 муніципалітетів з країн  Східного партнерства – Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Учасники взяли на себе зобов’язання скоротити викиди СО2 на 30% до 2030 року.

Ініціатива «Угода мерів» пропонує як  допомогу у реалізації планів дій, пошук фінансових інструментів, так і обмін кращими практиками. Місто, яке вирішило стати підписантом Угоди після необхідних кроків отримує допомогу від ЄС.

Дізнатися детальну інформацію про європейську ініціативу та покроковість до її приєднання можна за посиланням https://youtu.be/N_vt70J1vtU, а також на офіційному сайті –  http://com-east.eu/uk/