25.04.2024 12:40
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополян просять вчасно подавати показники лічильників

Відповідно до умов договору розподілу природного газу, побутовий споживач, що розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх оператору газорозподільних систем у спосіб, визначений договором розподілу природного газу.
У разі неотримання оператором газорозподільних систем до 06 числа місяця, що настає за розрахунковим, показників лічильника газу, фактичний об’єм розподілу та споживання природного газу за розрахунковий період визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період, що розраховується виходячи з групи споживання побутового споживача, з урахуванням вимог Кодексу газорозподільних систем.
Якщо сума у квитанціях до оплати за спожитий природний газ завищена, споживачу необхідно звернутися до оператора газорозподільних систем (ПрАТ «Тернопільміськгаз», ПрАТ «Тернопільгаз»). Сума оплати за спожитий природний газ буде скоригована при поданні фактичних показів газового лічильника.
Водночас нагадуємо, що показники лічильника за використану електроенергію потрібно подавати з 01 до 05 число місяця наступного за звітним.
Покази лічильника за спожиту воду потрібно подавати вкінці місяця з 28-31 число.

Управління ЖКГ та енергозбереження Тернопільської ОДА

Нагадуємо, що тернополяни наразі не мають змоги оплатити за спожиту електроенергію через інтернет.