26.04.2024 12:42
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополяни мають сплачувати за спожиту електроенергію ТОВ «Тернопільелектропостач»

Тернополяни звертаються до нас із запитаннями щодо того, кому мають оплачувати за спожиту електроенергію, адже бачать у нарахуваннях і ВАТ «Тернопільобленерго», і ТОВ «Тернопільелектропостач».

Як ми вже інформували, тернополяни втратили можливість оплачувати за спожиту електроенергію через інтернет. Чи надовго – наразі не відомо. Щодо оплати за послугу, розяснення ми знайшли на сайті ВАТ “Тернопільобленерго“.

“На виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» в Тернопільській області було створено ТОВ «Тернопільелектропостач».
Згідно з ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з постачання електроенергії споживачу, ТОВ «Тернопільелектропостач» з 01.01.2019 року виконує функції постачальника універсальних послуг, включаючи постачання електроенергії побутовим споживачам,  електроустановки яких приєднані до електромереж, розташованих у Тернопільській  області.

Наголошуємо: за електричну енергію, яку Ви споживаєте з 1 січня 2019 року, необхідно сплачувати на рахунок постачальника електричної енергії ТОВ «Тернопільелектропостач».
Споживачам, у випадках наявності переплати, вона буде повернута шляхом перерахування коштів на особові рахунки ТОВ «Тернопільелектропостач» автоматично.
Також, автоматично будуть перераховані кошти у випадку, якщо вони помилково були сплачені ВАТ «Тернопільобленерго»
Просимо споживачів бути уважними при розрахунку за спожиту у 2019 році електроенергію і вказувати розрахунковий та особовий рахунки у ТОВ «Тернопільелектропостач»  (вони відображені у квитанціях, отриманих у лютому).

У випадку наявності заборгованості перед ВАТ «Тернопільобленерго» за споживання електричної енергії до 1 січня 2019 року оплату заборгованості необхідно здійснювати на рахунок ВАТ «Тернопільобленерго» (відповідного району електричних мереж). Енергетики переконливо просять споживачів розрахуватися з боргами за спожиту електричну енергію, які утворились станом на 01.01.2019 року”.