28.03.2024 12:45
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополянин Василь Гринас облаштував собі куточок до душі

vasyl_grynas (3)Тернополянин Василь Гринас облаштував собі куточок до душі під порогом багатоповерхівки, у якій мешкає. При вході до під’їзду на вул. Київська, 12 він встановив виготовлену власноруч лавку, а на стіну прибив спеціальні поручні, щоб зручно було сидіти.

– Я живу тут вже 37 років, відколи зведений цей дім. Моя дружина захворіла – перенесла інсульт, тому й вигадав зробити лавку просто під порогом, щоб вона мала можливість самостійно собі вийти і посидіти тут. У нас під кожним під’їздом  лавки, бачите? То ЖЕК встановив, а тут я собі сам, – каже гонорово, постукуючи по міцній дошці. – Раніше часом виходимо, на інших лавках зайнято, або як дощ накрапає чи сніг мете, то вже не подихаєш… Тепер маємо свою, але ж зрозуміло, що не боронимо й іншим сусідам сидіти.

Василь Степанович розповідає, що часто спілкується із головним інженером ПП “Благоустрій”, яке обслуговує вказаний будинок. За усі роки не виникало жодних непорозумінь, адже тут уважно вислухають і зроблять все, що в їхніх силах, розповідає мешканець з “багаторічним стажем”. Приміром, лавочку пана Василя незабаром пофарбують саме  представники підприємства “Благоустрій”. А ще Василь Гривас не може натішитися нещодавно відремонтованим вхідним майданчикам у будинку. “Європа!” каже задоволено. А нарікає тільки на деяких недолугих мешканців, які чужу роботу не шанують. Приміром, на нещодавно пофарбованій стіні днями хтось понамальовував “графіті”. Від змісту написаного літній чоловік червоніє, та заспокоює, що швидко прийшли з ЖЕКу і “неподобство замазюкали”.

– А як закінчать із ремонтом сходів, то й перефарбують все гарно знову. І буде тут знову наймиліший серцю куточок – і для родини Гринасів, і для інших мешканців Київської, 12, – посміхається у вуса Василь Гринас, який таки зробив свій посильний внесок у благоустрій власного двору.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР