23.04.2024 20:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тема енергоефективності має бути серед ключових, – Геннадій Зубко

energoЕнергетична галузь є одним із пріоритетних напрямів українсько-шведського торговельно-економічного співробітництва у довготерміновій перспективі. Про це йшла мова під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Швеція в Україні Андреаса фон Бекерата.

За словами Геннадія Зубка, Україна зацікавлена у тісній співпраці зі Швецією у питаннях енергоефективності, відновлюваних джерел енергії та енергетичної диверсифікації. Він також поінформував, що тема енергоефективності має бути серед ключових на Міжнародній конференції з підтримки реформ в Україні, яка запланована на квітень місяць.

Андреас фон Бекерат запевнив у готовності Швеції всебічно сприяти реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження в Україні, зазначивши, що потенціал нашої країни в цій сфері значущий. Він зазначив, що вже сьогодні впроваджуються більше 10 таких проектів спільно з українськими муніципалітетами.

Сторони обговорили питання можливості законодавчого врегулювання повернення інвестицій, вкладених у проекти з енергозбереження та спрямування коштів, заощаджених завдяки реалізації таких проектів у  подальший розвиток сфери.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

12.02.2015