28.03.2024 13:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Театральну площу прикрашають ажурними сніжинкамии

SONY DSCСьогодні до святкової ілюмінації, яку  облаштовують на Театральній площі, додався новий елемент, який не використовувався раніше. Тепер просто над головами тернополян засяють ажурні світлодіодні сніжинки білого та блакитного кольорів.

Також представники КП «Тернопільміськсвітло» прикрасять новорічною ілюмнацією  дерева у сквері по вул. В. Чорновола, по бульвару Шевченка та по вул. Грушевського. Основним декоративним елементом на цьогорічній ялинці є голуби, як символ миру. До слова, хоча роботи ще не завершені, тернополяни зупиняються, щоб оглянути ялиночку та елементи ілюмінації, фотографуються поруч нею.

  • Дуже гарно цього року ялинка прикрашена, аж серце радіє, – каже пенсіонерка Марія Петрівна, – В країні віна, ми всі від того потерпаємо, але мусить бути якась віддушина. Хоча б та ялиночка – вийшла, подивилася, як дітки старалися, прикраси робили, і вже легше на душі, віриться, що зло скоро відступить…

 

Тернополян хвилює питання щодо того, чи доцільно у такий складний час, коли усі потерпають від відключення електроенергії, облаштовувати святкову ілюмінацію біля ялинки.  Директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький пояснює, що ілюмінація – дуже економічна, відтак для міста не є затратним її використання у святкові дні.

 

  • Уся ілюмінація, якою облаштовують новорічну ялинку, споживає вкрай мало електроенергії, оскільки складається із світлодіодних лампочок. Для міста використання ілюмінації на час новорічно-різдвяних свят не буде затратним, оскільки для того, аби ілюмінація працювала, електроенергії затрачається приблизно стільки, як на роботу двох прасок.

Нагадуємо, що засяє новорічне деревце в серці Тернополя у день святого Миколая, 19 грудня, о 17 годині.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР