19.04.2024 18:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Сьогодні розпочнуться роботи із облаштування підвищеного пішохідного переходу на проспекті Злуки

Для попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та зниження швидкості автотранспорту під час руху, у Тернополі на просп. Злуки (поблизу «Універсаму) сьогодні розпочнуться роботи з влаштування підвищеного пішохідного переходу.

У зв’язку з цим вже від сьогодні частково обмежать рух автотранспорту на ділянці дороги від транспортної розв’язки вулиць Збаразька – Злуки – Промислова – Текстильна – Енергетична в напрямку транспортної розв’язки вулиць Злуки – Тарнавського – Є. Коновальця – Галицька для проведення ремонтних робіт. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Підвищений пішохідний перехід буде влаштований фігурними елементами мощення у формі «трапеції». Висота конструкції не перевищуватиме 7-9 см, що дозволить безперешкодно пересуватися низькопідлоговим автобусам та тролейбусам. При сприятливих погодніх умовах, роботи з облаштування пішохідного переходу заплановано завершити до святкування Дня міста.

Такі переходи змушують водіїв транспортних засобів знижувати швидкість перед ними за аналогією пристроїв примусового зниження швидкості, що значно зменшує ймовірність наїзду на пішоходів.

Нагадаємо, у квітні цього року на вказаній ділянці дороги було проведено поточний ремонт дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу

Підвищений пішохідний перехід – надійний та безпечний

Тернопіль житлово-комунальний