20.04.2024 01:03
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Сходи біля фонтану «Сльози Гронського» почали облаштовувати декоративним каменем

У Тернополі триває капітальний ремонт сходів, що ведуть від вул. Замкової до набережної Тернопільського ставу. Підрядники здійснили бетонування сходин та площадок лівого спуску.

Як розповідає заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, після спілкування із працівниками, які проводили демонтаж сходів, з’ясувалося, що старі сходи не були встановлені належним чином.

– Сходів, як таких, фактично не було. Камінь лежав на грунті та піску фактично без використання розчину. Тепер підрядники залили бетонні сходинки, які вже почали облаштовувати декоративним каменем – пісковиком, – розповідає Владислав Стемковський, – Аналогічна ситуація нам відкрилася, коли ми ремонтували підпірну стіну на вулицях Миру-Карпенка. Там також буквально не було підпірної стіни, а просто земляний відкос, обмурований каменем.

До речі, у декорі сходів буде використаний камінь зеленого та червоного відтінків.

Сходи поблизу фонтану «Сльози Гронського» є одним із важливих об’єктів благоустрою, адже вони сполучають центральну частину міста з набережною Тернопільського ставу, і щодня ними проходить велика кількість жителів та гостей міста. Оскільки ці сходи були збудовані ще у 60-тих роках минулого століття, вони уже декілька років перебували в аварійному стані та  потребували ремонту. Тому цього року з міського бюджету були виділені кошти та уже розпочався ремонт лівого спуску. Для зручності пересування тернополян, ремонтні роботи проводяться поетапно з перекриттям лише одного зі спусків.

При сприятливих погодних умовах капітальний ремонт сходів біля фонтану «Сльози Гронського» заплановано завершити до святкування Дня міста.

Тернопіль житлово-комунальний