19.03.2024 10:20
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Спеціалізована техніка впродовж ночі очищала вулиці Тернополя від снігу

Цими вихідними у Тернополі спостерігалася по-справжньому зимова погода, адже у місті уже випав перший сніг, а температура зовнішнього повітря опустилася до 0°.

Тож, з метою забезпечення безперебійного руху громадського і приватного транспорту та уникнення утворення ожеледиці, з вечора 29 листопада та впродовж усієї ночі 30 листопада спеціалізована техніка здійснювала у Тернополі механізоване посипання проїзних частин протиожеледними сумішами та механізоване підмітання тракторними щітками доріг і тротуарів.

Загалом, цієї ночі на вулицях міста працювало 17 одиниць спеціалізованої техніки, роботу яких забезпечили підрядні організації: ТзОВ «Авакс Проф», ТМШРБ «Міськшляхрембуд» та ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

Роботи з очищення вулиць Тернополя від снігу не припиняються і триватимуть впродовж дня та наступної ночі.

Прибирання доріг, тротуарів та бульварів у Центрі, м-рні Новий світ, масивах «Сонячний» та «Східний» здійснюватиме підрядна організація ТОВ «Авакс Проф», на масиві «Дружба» – КП «Міськшляхрембуд», а об’їзні шляхи та дороги у Кутківцях, Пронятині і Березовиці прибиратиме ТОВ «Техно-Буд-Центр».

За прибирання дворів та міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті (ЖЕКи та ОСББ). Який саме ЖЕК чи ОСББ відповідальний за зимове утримання того чи іншого двору або проїзду у Тернополі, дізнатися можна, переглянувши Інтерактивну карту прибирання міста у зимовий період.

Суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію взимку. Прилегла територія, згідно Правил благоустрою м. Тернополя в межах об’єкта господарювання, є:

1.    зі сторони вулиці по всій його довжині, в ширину в межах тротуару. З інших сторін – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15м. В окремих випадках прилегла територія визначається рішенням виконавчого комітету за мотивованим клопотанням суб’єкта господарювання;

2.    для окремо розміщених об’єктів – по периметру 15м.

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.