26.04.2024 19:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Синоптики прогнозують погіршення погодних умов!

Враховуючи прогнози синоптиків про початок  ймовірних сильних снігопадів та  пониження температури вночі від сьогоднішнього дня (25 січня), інформуємо, що відповідно до  вимог Дорожньої карти утримання ШМГ м.Тернополя в зимовий період, буде забезпечено належний стан шляхово-мостового господарства із залученням механізованого та ручного режиму.

За даними УкрГідрометцентру, 25 січня на Правобережжі України пориви вітру 15-20 м/с, в західних областях значний дощ та мокрий сніг;

25 січня у західних областях значні дощі з мокрим снігом, в Карпатах значний сніг, хуртовина, на дорогах ожеледиця; в Україні, крім сходу, пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

26 січня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, у західній частині на дорогах ожеледиця, у Волинській та Рівненській областях значний сніг, хуртовина (І рівень небезпечності, жовтий). 25-26 січня на високогір’ї Закарпатської та Iвано-Франкiвської областей утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

У більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см

Погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення окремих населених пунктів на Правобережжі України, в західних областях також і до порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, нагадує Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Перепади температури сприяють утворенню так званої “кірки”, яка особливо небезпечною є на тротуарах. Нагадуємо пішоходам та водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та закликаємо бути більш обережними при пересуванні вулицею.

Комунальники спільно із фахівцями відділу технагляду здійснюють чергування і у вихідні, і у нічну частину доби, щоб оперативно реагувати на погодні прояви та оперативно приймати рішення щодо виконання привентивних заходів на проїжджих частинах доріг міста. Готова до роботи у зимовий період і спецтехніка підрядних організацій, а також обслуговуючих підприємств.

Рекомендуємо водіям транспортних засобів утриматися від поїздок по місту а також за межі (враховуючи прогнози погоди) без необхідності, для тих, хто ще цього не зробив – замінити шини на зимові та суворо дотримуватись “Правил дорожнього руху”. Мешканців житлових будинків для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій просимо утриматися від паркування транспортних засобів в дворах. Пішоходів просимо звернути увагу на наявність протектора у взутті і перейти на так звану «зимову ходу».

Тернопіль житлово-комунальний