19.03.2024 11:07
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Робота у комунальній сфері Тернополя – що пропонує ринок?

На роботу у сферу комунальних послуг у Тернополі сьогодні потрібні сантехніки, двірники, слюсарі та інші. Розповідаємо про особливості працевлаштування

Як знайти вакансії комунальної сфери в Тернополі?

 

Сьогодні серед місцевих та тимчасово переміщених осіб у Тернополі чимало людей шукають роботу. У місті зараз відкрито понад 500 вакансій у різних сферах, серед яких є також пропозиції у житлово-комунальному господарстві. Кандидатам обіцяють офіційне працевлаштування, позмінний графік, а деякі роботодавці навіть забезпечують службовим житлом. Середній рівень заробітної плати складає 10 тис. грн. У цій статті ми розповімо про вакансії в Тернополі для спеціалістів комунальної сфери, на які є попит, а також про вимоги до них.

Кого шукають на роботу у комунальній сфері?

За даними українського сайту Jooble, працевлаштування пропонується таким спеціалістам:

  • Сантехніки – обслуговування систем водопостачання, водовідведення, теплопостачання у житлових будинках. Працівник також повинен виїжджати на виклики мешканців. Досвід роботи необов’язковий, але кандидат повинен мати посвідчення слюсаря-сантехніка. Заробітна плата – 7500 грн.
  • Двірники – робота передбачає прибирання вулиць, територій шкіл, виробництв за п’ятиденним графіком. Оплата – 6000 грн за місяць.
  • Електромонтери – виконують ремонт, обслуговування електроустаткування, вміють читати електронні, принципові схеми, здійснювати контроль якості пристроїв. Роботодавці віддають перевагу кандидатам з досвідом роботи від 1 року. Спеціалісти обов’язково повинні мати 2-6-й розряди. Середній рівень доходу у Тернополі – 12500-15000 грн.
  • Слюсарі з ремонту – проводять ремонт та заміну несправних деталей, вузлів обладнання, контроль якості функціонування. Для роботи потрібна середня технічна освіта. Компанії пропонують з/п 10000-12000 грн.
  • Завідувачі господарством (завгосп) – організують забезпечення підприємства необхідним ресурсами (інструментами, господарським інвентарем і т.д.), контролюють матеріальний, технічний стани приміщень, усунення недоліків, що перешкоджають роботі. Спеціалісти отримують в середньому 12000-13000 грн.

Перевагами роботи у комунальній сфері в Тернополі є повна зайнятість та фіксований заробіток. Завдяки офіційному працевлаштуванню, вам надаються соціальні та економічні гарантії – права на відпустку, оплачуваний лікарняний, вихідні, захист від незаконного звільнення, страхування від нещасних випадків під час виконання обов’язків та ін.

Де шукати роботу у Тернополі?

Зараз вакансії у сфері житлово-комунальних послуг розміщуються на сайтах з пошуку роботи, наприклад Jooble. Також деякі пропозиції можуть знаходитися у Державному центрі зайнятості України. Переселеним особам задля працевлаштування потрібно встати тут на облік з безробіття. Це можна зробити подавши заяву до центру або через додаток «Дія».

Для мотивації компаній влаштовувати на роботу переселенців держава виплачує по 6500 грн за кожного працевлаштованого. Щоб підвищити ймовірність отримання місця, кандидатам рекомендується скласти резюме з вказанням досвіду, посадових обов’язків, особистісних якостей. Також фахівцеві потрібно пройти співбесіду, на якій можна детальніше розповісти про перераховане, а також продемонструвати свої навички.

Після прийняття кандидата у штат, роботодавець та співробітник укладають офіційний трудовий договір. У ньому описуються права та обов’язки обох сторін, терміни дії домовленостей, графік роботи, розмір оплати праці за певний проміжок часу і т.д. Спеціалістові потрібно уважно прочитати договір перед його підписанням, упевнитися в тому, що всі умови задовольняють його.