20.04.2024 01:09
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Ремонтують підпірну стінку по вул. Б. Хмельницького

stinka (3)Підпірна стіна поблизу залізничного вокзалу, яка тягнеться вздовж вулиці Б. Хмельницького у Тернополі, тривалий час потребує ремонту. Однак ВП «Будівельно-монтажне управління №2», на балансі якого перебуває даний об’єкт, не реагувало на звернення громадян щодо незадовільного стану стіни.  Відтак відділ технагляду зобов’язав балансоутримувача в найкоротші терміни відремонтувати підпірну стіну.

Попри те, що зараз працівники ВП «Будівельно-монтажне управління №2» намагаються зміцнити вказану стіну, фахівці вважають, що варто передбачити варіант її реконструкції із подальшим розширенням проїжджої частини на вул. Б. Хмельницького. Як розповідає начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик, впродовж останніх років стрімко збільшується кількість транспортних засобів на вулицях міста. Тому деякі «артерії» Тернополя не спроможні пропустити настільки великий потік транспорту, особливо  –  у час пік. Відтак, розглядаються усі можливі варіанти щодо розширення проїжджої частини у найбільш завантажених місцях. Особливо це стосується центральної частини міста, де рух транспорту найбільш інтенсивний.

  • Вул Б. Хмельницького одна із найбільш завантажених у Тернополі. На ній передбачений двосторонній рух, нею курсує і громадський транспорт, і особисті транспортні засоби тернополян. Також тут зосереджений великий потік пішоходів. Ми розглядаємо можливість розширити дану проїжджу частину за рахунок ділянки, яку займає підпірна стіна. Тим більше, що вона не утримується балансоутримувачем у належному стані. Після нашого звернення до них, працівники взялися «латати» стіну, однак вона перебуває в аварійному стані, крім того – не має практичної цінності. Тож, плануємо, що найближчими роками, таки буде прийняте рішення про демонтаж вказаного об’єкту.  Це дозволить здійснити капітальний ремонт дороги по вул. Б. Хмельницького, розширивши її, зробити комфортнішими  проїжджу частину та пішохідні зони на даній вулиці, – зазначив Олег Вітик.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР