19.03.2024 07:22
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Реконструкцію освітлення сходів поблизу фонтану «Сльози Гронського» завершать наступного року

Реконструкцію освітлення сходів поблизу фонтану «Сльози Гронського» завершать наступного року. Цього ж року тут, нагадаємо, капітально відремонтували самі сходи, провели реставрацію ліхтарів, встановили перила.

Як розповідав раніше заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, після спілкування із працівниками, які проводили демонтаж старих сходинок, з’ясувалося, що вони не були встановлені належним чином.

– Сходів, як таких, фактично не було. Камінь лежав на грунті та піску фактично без використання розчину. Тепер підрядники залили бетонні сходинки, які вже почали облаштовувати декоративним каменем – пісковиком, – розповідає Владислав Стемковський, – Аналогічна ситуація нам відкрилася, коли ми ремонтували підпірну стіну на вулицях Миру-Карпенка. Там також буквально не було підпірної стіни, а просто земляний відкос, обмурований каменем.

Після ремонту сходи набули естетичного вигляду, та, основне, стали безпечними завдяки облаштуванню нових сходинок за всіма вимогами та нормами, а також тут облаштували дворівневі перила. Встановити пандус на даних сходах завадив надто стрімкий спуск. Хоча капітальний ремонт завершений, та наступного року сходи стануть ще красивішими за рахунок реконструкції освітлення на сходинках. До слова, працівники КП “Тернопільміськсвітло”відреставрували автентичні світильники біля підніжжя сходів та згори.

Тернопіль житлово-комунальний