28.03.2024 15:45
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Під час перебування у Тернополі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оглянув стан виконання робіт на об’їзній дорозі Тернополя та новій транспортній розв’язці

В рамках одноденного візиту у Тернопіль Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оглянув стан виконання ремонтних робіт на об’їзній дорозі Тернополя (автошлях М-30 Стрий – Ізварине), що є одним із об’єктів «Великого будівництва» 2021 року.

Частиною найдовшого автомобільного шляху в Україні М-30 «Дороги Єдності» є нова дворівнева транспортна розв’язка, що збудована у Тернополі в районі Гаївського шляхопроводу.

Як відзначив Прем’єр-міністр, надзвичайно важливим є те, що ці об’єкти будуються і ремонтуються комплексно, і не менш вагоме значення має те, що під час будівництва дороги в межах міста тут відразу влаштовуються і тротуари.

Спільно з очільником Уряду на об’єктах будівництва побував і міський голова Тернополя Сергій Надал, зазначивши, що Гаївське перехрестя є одним із найважливіших інвестиційних та інфраструктурних проєктів не лише для нашого міста, а й для всієї Західної України.

«Завдяки зведенню нової дворівневої транспортної розв’язки та ремонту об’їзної дороги зменшиться навантаження та потік транспорту на дорогах, що ведуть з центральної частини Тернополя до вул. Гайової, з автовокзалу та інших вулиць. А оскільки М-30 – це ще й автомобільний шлях міжнародного значення, близько 70% транспорту проїжджає по ньому транзитом. Тому проєкт з реконструкції дороги був надзвичайно важливим та масштабним, а обсяг виконаних робіт – колосальний», – наголосив міський голова.

Додамо, на даний час в районі Гаївської транспортної розв’язки завершується влаштування ліній зовнішнього освітлення, ремонт тротуарів, заміна дорожніх знаків та нанесення горизонтальної дорожньої розмітки, а на автошляху М-30, що проходить в обхід м. Тернополя, цими днями розпочали тестове випробування нової системи зовнішнього освітлення.