29.03.2024 08:07
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Під час воєнного стану у Тернополі не проводяться капітальні ремонти чи будівництва

Під час воєнного стану в Україні, відповідно до урядових постанов, заборонено проводити капітальні ремонти чи будівництва за рахунок місцевих, обласних чи державних бюджетів. Попри це розвиток міста та планування не зупиняється, саме тому Тернопільська міська рада оголошує закупівлі на виготовлення проектно-кошторисних документацій, або ж на проведення майбутніх капітальних ремонтів чи будівельних робіт.

Наголошуємо, що оголошення тендеру – це орієнтир на виконання робіт, що будуть проводитися вже у мирний час, а до залучення фінансування великих масштабних робіт планується долучити не лише місцевий бюджет, а й державний та обласний.

Наприклад, одним з таких планів на мирний час у Тернополі є будівництво мультиспортивного хабу світового рівня  за адресою вул. Львівська. Зокрема, на даному об’єкті планується побудувати декілька будівель та споруд, серед яких: багатофункціональний зал з глядацькими трибунами для занять спортивною гімнастикою, дзюдо, самбо, карате, греко-римською та вільною боротьбою та іншими видами спорту; ігровий зал з глядацькими трибунами для занять гандболом, футзалом, баскетболом, волейболом, бадмінтоном; басейн олімпійського стандарту 50 м, критий гірськолижний спуск, стандарти якого відповідають вимогам щодо проведення змагань континентального рівня; спортивний інтернат з розрахунку не менше 300 учнів тощо.

До слова, дана закупівля проводиться не вперше. Управлінням розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради дана закупівля була оголошена 24 грудня 2021 року, однак відмінена у зв’язку із відхиленням тендерних пропозицій усіх учасників закупівлі. І тепер оголошена повторно. Ці роботи можуть розпочатися після завершення війни за наявності коштів державного бюджету.