28.03.2024 16:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Підрядник усунув недоліки тротуару на проспекті Злуки

brukНещодавно ми повідомляли, що у тернопільських соцмережах та у деяких ЗМІ активно почали обговорювати якість ремонту тротуарів у Тернополі. Обговорення точилися довкола “просілої” ділянки тротуару поблизу ТРЦ “Ювілейний” на проспекті Злуки поблизу в’їзду на вулицю Лепкого. Оскільки ситуація на вказаній ділянці повторюється вже не вперше, тернополяни обурюються, вважаючи, що тротуар відремонтований у рамках капремонту за бюджетні кошти.  Наголошуємо, що ремонтні роботи даної ділянки були здійснені за кошт забудівника –  ПП “Креатор Буд” (ця частина тротуару межує із будівництвом даного ПП), тобто виконувалися без залучення бюджетних коштів.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Андрій Дроздовський, повідомив, що просідання відбувається внаслідок неналежного ущільнення ґрунту та основ під тротуар або ж через недотримання технології підрядником, що виконував ремонтні роботи. Напередодні забудівником ПП “Креатор Буд” проводилися розкопки для влаштування водопровідних мереж до новобудов. Внаслідок здійснення робіт  старе тротуарне покриття було повністю зруйноване, тому на замовлення ПП “Креатор Буд” підрядна організація – ФОП Марцинківський, здійснила роботи із влаштування фігурними елементами мощення пішохідної зони, що межує із будівництвом ПП “Креатор Буд” на проспекті Злуки.

Оскільки після виконання робіт даним підрядником тротуар деформується вже не вперше, управлінням житлово-комунального господарства, благуострою та екології ТМР та відділом технічного нагляду ТМР до ПП “Креатор Буд” було  направлено повторний лист із вимогою відновлення покриття даної ділянки тротуару.

Як повідомила заступник директора ПП “Креатор Буд” Ліна Прокопів, згідно договору про виконання робіт підрядник зобов’язався усунути усі недоліки впродовж гарантійного терміну на вказаний вид робіт. Станом на сьогоднішній день недоліки вже усунули.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Фото – сайт “Доба”