24.04.2024 13:33
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Проведено нараду щодо забезпечення належного утримання вулиць та доріг в осінньо – зимовий період 

В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР проведено нараду з представниками підприємств «Міськшляхрембуд» та «Авакс Проф» та відділу технічного нагляду, під час якої було обговорено питання стосовно виконання робіт із забезпечення якісного утримання шляхово-мостового господарства міста в осінньо – зимовий період 2017 року. Зокрема, роботи відповідно до затвердженої Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в осінньо – зимовий період. У карті передбачено вісім маршрутів прибирання міста, чітко розписано відповідальні структури за прибирання тротуарів, доріг, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, тощо. Зазначено також місця вивозу снігу.

Важливим елементом Дорожньої карти є система оповіщення населення про початок роботи спеціальної техніки:

  1. Зелений рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при не значних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.
  2. Жовтий рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при не значних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.
  3. Червоний рівень – за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

Відділу технічного нагляду, як балансоутримувачу, рекомендовано здійснювати постійний контроль за виконанням робіт з утримання шляхово-мостового господарства міста вказаними підприємствами з  дотриманням вимог, передбачених Дорожньою картою.

Нагадаємо, що  підприємство “Міськшляхрембуд» обслуговує  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф».  Прибудинкові території прибирають працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств.

Дорожня карта утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя взимку

Тернопіль житлово-комунальний