19.03.2024 13:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

При заборгованості перед КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» можливий арешт нерухомого майна

Як ми вже розповідали, із боржниками КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» працює виконавча служба.

Практично по всіх виконавчих провадженнях накладено арешт на все нерухоме майно, що належить боржникам на праві власності. Так,  у рамках виконавчого провадження про стягнення заборгованості за послуги з централізованого опалення та гарячої води у сумі 47,6 тис. грн., яка виникла у мешканців однієї з квартир в будинку на вул. Лучаківського, на квартиру був накладений арешт. Борг власники не погашали, але мали намір продати дану квартиру. Коли вони почали процедуру продажу квартири, то не змогли цього зробити, оскільки на неї накладено арешт та заборону відчудження. Тільки після повного погашення заборгованості державний виконавець зняв арешт та власники квартири змогли її продати.

У випадках, коли у боржників є декілька квартир, а заборгованість існує лише по одній з них, арешт накладається на усі належні боржнику квартири, навіть якщо по них боргу немає. Так, у рамках виконавчого провадження про стягнення заборгованості за послуги з централізованого опалення та гарячої води у сумі 51,1 тис. грн., яка виникла у мешканців однієї з квартир в будинку на вул. Симоненка, був накладений арешт на усе майно, що належить боржникові, в тому числі і на дві інших квартири, що належать йому на праві власності і по яких заборгованість відсутня. Коли боржник хотів подарувати одну із квартир без боргу, він не зміг цього зробити, поки не погасив заборгованість.

КП “ТМТКЕ” йде на зустріч споживачам та з розумінням розглядає кожен окремий випадок виникнення заборгованості. У випадку існування вагомих причин виникнення заборгованості, КП “ТМТКЕ” укладає із боржниками угоди про реструктуризацію заборгованості. Це дає можливість боржникам уникнути усіх негативних наслідків, пов’язаних із примусовим стягненням заборгованості, а також дає можливість отримати субсидії навіть за наявності заборгованості.

КП ТМТКЕ