25.04.2024 18:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Приватний підприємець здійснив самовільну розкопку у щойно відремонтованому дворі

ruska (5)Нещодавно завершися капремонт двору на вул. Руській, 11, 13, 15. Однак вчора від мешканців вказаних будинків до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР була спрямована скарга щодо здійснення розкопок на їхній прибудинковій території.

Як розповідає головний спеціаліст відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олександр Чурілов, для з’ясування обставин на місце події виїхала комісія, до складу якої увійшли представники відділу технагляду ТМР, управління муніципальної поліції, балансоутримувача, управління житлово-комунального господарства, а також підрядної організації, яка здійснювала ремонт асфальтобетонного покриття за вказаною адресою.

Відповідно до укладеного договору підрядник надає гарантійні зобов’язання щодо якості виконаних робіт терміном на 5 років, однак вони були порушені підприємцем, який розпочав роботи відразу по завершенні капремонту. Чому той не взявся за виконання робіт під час проведення ремонтних робіт, які тривали тут впродовж двох місяців – не відомо.

 

Як з’ясувалося, приватний підприємець вирішив провести роботи із забезпечення гідроізоляції зовнішніх стінових конструкцій, які межують з його нежитловими приміщеннями, адже впродовж багатьох років його приміщення має вологі стіни. Для здійснення робіт із облаштування гідроізоляції він звернувся до приватного підприємства, працівники якого розпочали ремонтні роботи без жодних дозвільних документів. На час перевірки залученими працівниками було пошкоджено верхній шар асфальтобетонного покриття, облицювальну плитку та оголено фундамент будинку. Їм було роз’яснено, що ведення такого виду робіт потребує наявності дозвільних документів на здійснення розкопок від відділу технагляду. Представниками управління муніципальної поліції були оформлені матеріали на розгляд адмінкомісії, яка відбудеться 17 червня. Також підприємцю було вручено припис щодо необхідності припинення робіт та приведення асфальтобетонного покриття до попереднього стану за власний кошт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР