28.03.2024 21:40
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

ПриватБанк видає ОСББ «теплі» кредити за 3 дні

Першим «теплий» кредит від ПриватБанку отримало ОСББ «Фенікс-43» з Кривого Рогу. У рамках залученого фінансування під’їзди будинку буде обладнано енергоефективними вікнами. Старі рами в поєднанні з недостатньо утепленою конструкцією зовнішніх стін не дозволяли зберегти на сходовій клітці температуру, що була б комфортною для мешканців і відповідала нормативам. Компанія-підрядник у свою чергу оперативно надала сертифікат і супутні рахунки, зобов’язавшись виконати роботи в максимально стислі строки. Бо чим швидше буде реалізовано енергоефективні заходи, тим швидше ОСББ отримає державну компенсацію.

«Щоб зібрати необхідний пакет документів, ОСББ вистачило двох днів, – говорить заступник директора Криворізької філії ПриватБанку, керівник напрямку реалізації програм клієнтам малого та середнього бізнесу Дмитро Улітін. – Що ж до строків ухвалення рішення, то вони рекордно короткі. Заявку було подано в понеділок, а вже в четвер, 2 березня, ми ухвалили рішення профінансувати тепломодернізацію криворізького ОСББ».

Пакет документів для отримання «теплого» кредиту регламентований постановою Кабінету Мінстрів України. Зі свого боку ПриватБанк не вимагає жодних додаткових даних і довідок. Навпаки, протягом усього процесу розгляду заявки працівники ПриватБанку супроводжують клієнта, консультуючи з будь-яких питань в оформленні документів, а також автоматично подає документи на державну компенсацію. Додатково, з метою мінімізувати бюрократичну тяганину, банк надає можливість прикріпити документи дистанційно – за допомогою «Приват24 для бізнесу».

Обрати підрядника для реалізації енергоефективних заходів, як і постачальника супутніх матеріалів, можна в онлайн-магазині «ПриватМаркет». Там можна знайти сертифікованих помічників з утеплення стін і даху, обладнання економного освітлення та інших засобів зробити житло комфортнішим та ощадливішим щодо витрат недешевої наразі енергії. Клієнт може скористатись послугами і не розміщеного на ПриватМаркеті підприємця. Головне – його сумлінність і наявність необхідних сертифікатів.

Цього року ПриватБанк уперше став партнером державної програми, пропонуючи найнижчі серед банків ставки – до 18% без додаткових умов і прихованих комісій.

Для клієнтів передбачено державну компенсацію виконаних робіт з енергомодернізації: 20% суми кредиту для фізичних осіб у разі придбання опалювальних котлів на альтернативних видах палива, 35% – для фізичних осіб на індивідуальне утеплення житла, 40% – на таке ж утеплення для ОСББ. У разі проживання в будинку одержувачів субсидій компенсація може зрости до 70%.