19.04.2024 13:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Представники ГО “Сокіл” допомагали комунальникам у боротьбі з стихією

sokil-5Тернопільський СОКІЛ відгукнувся на прохання міського голови Сергія Надала, та прийшов на допомогу комунальникам у прибиранні снігу, що за останні кілька днів спричинив до справжнього стихійного лиха. Враження від роботи двоякі, зазначають активісти у своєму дописі. З одного боку – приємно, бо допомогти тернополянам більш комфортно пересуватися засніженими вулицями, а неприємний осад залишився через невдоволення перехожих їхньою роботою.

Учасник акції одинадцятикласник Микола Гродський зауважив: “Дуже прикро за деяких тернополян, які тільки у соцмережах здатні базікати і жалітися а ось так, взяти і прибрати місто разом не хочуть. Я був вражений, коли ми прибирали і замість слів вдячності чули лише якісь буркання, ми намагалися пояснити людям, що нам потрібен час на очистку доріжок від снігу та просили піти в обхід, проте, на жаль більшість з них вперто йшли на наші лопати і сокири, якими ми рубали лід, заважаючи нам працювати. Я не можу зрозуміти, чому люди такі егоїстичні і байдужі.

Ілля Семенець керівник Соколу: «Сам частенько ходжу у «Стару піцерію», тут завжди багато народу. На жаль через крутий спуск зі сторони вулиці Руської люди часто падають і травмуються, щоб цього уникнути ми вирішили поприбирати спочатку тут. Всі свої дії ми узгоджуємо з комунальними службами, вони самі запропонували нам кілька місць де ми і прибрали.

Голова КУТОР «Тернопільський молодіжний методичний центр» Богдан Бутковський: “Після прибирання в Центрі ми вирішили поприбирати доріжку біля пам’ятника Бандері. Всюди люди протоптали стежечки і спресований сніг перетворився на лід, це вкрай небезпечно, тому нам вдалося ліквідувати такі місця пробиваючись до асфальту або ж бруківки».Слід зазначити, що це далеко не перша акція по благоустрою, яку проводить ВГО “Сокіл”: у вересні сокільці прибирали прибережну терит орію ставу, буквально напередодні снігопаду вони зачищали територію біля будинку «Малютки» від листя.

Джерело –Bogdan Butkowski

Фото автора