27.04.2024 04:22
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники відділу благоустрою обробили червонолисті клени у сквері Шевченка від шкідників

Нещодавно працівниками відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР було виявлено шкідника на кількох червонолистих кленах, що ростуть у сквері на бульварі імені Тараса  Шевченка, а також два дерева на  вулиці Чорновола.  Відтак було прийняте оперативне рішення   про проведення оприскування молодих дерев спецрозчином власними силами без залучення спеціалізованих підприємств. Для цього начальник управління Олег Соколовський та працівники відділу благоустрою прийшли у сквер та власноруч виконали роботу.

  • Тля – це шкідник який вражає здебільшого саджанці молодих дерев, тому ми вирішили обробити їх розчином, запропонованим спеціалістом – ландшафтником, щоб зберегти здоров’я насаджень. Це той випадок, коли кожна година життя шкідика працює проти дерева, тому було важливо провсти оприскування оперативно, –  розповідає Олег Соколовський. – Наші дії зацікавили незнайомого тернополянина, який проходив повз. Він зупинився, розпитав, що ми робимо, похвалив нас, і пішов далі, як ми думали, у своїх справах. Яким ж було наше здивування, коли пан Віктор (так звали чоловіка), повернувся і пригостив нас кавою, придбаною у сусідньому кіоску! Ми були дуже здивовані, нам було надзвичайно приємно, бо такі прояви вдячності від жителів дуже рідкісні.

Як зазначив Олег Соколовський,  такий жест від перехожого вселяє віру в те, що тернополяни вміють бачити позитив у житті, і, зокрема, у  роботі комунальників.

Тернопіль житлово-комунальний