29.03.2024 12:24
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ТОВ «Авакс Проф» працюють цілодобово, щоб забезпечити належне утримання вулиць

У зв’язку з погіршенням погодних умов  працівники ТОВ «Авакс Проф» працюють цілодобово, щоб забезпечити належне утримання вулиць Тернополя. Зауважимо, що спецтехніка підприємства працювала і впродовж минулих вихідних. Особливо складною є робота у цей період, оскільки після дощових опадів та мокрого снігу зниження температури повітря провокує утворення «кірки», яка є вкрай небезпечною для пішоходів. Під час руху громадського та приватного транспорту проїзними частинами в результаті реакції із реагентами в посипальних сумішах лід руйнується. На тротуарах комфортне пересування забезпечити значно складніше. Тому нагадуємо тернополянам, що у таких погодних умовах необхідно бути вкрай обережними, щоб не травмуватися. Пішоходам радимо не поспішати і для утримання рівноваги розмахувати руками в такт ходьби. Крім того, пішоходів закликаємо бути уважними й на тротуарі, адже автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходити металеві кришки люків. Також радимо звертати увагу на те, де є «хідник» із піску, яким рухатися значно безпечніше.

Водіям радимо дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань; при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, а також в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами. Просимо водіїв транспортних засобів при можливості утриматись від поїздок по місту та не паркувати автівок на узбіччі, щоб не перешкоджати роботі спецтехніки.

Техніка нашого підприємства готова до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, втім просимо тернополян поставитися із розумінням до технологічних особливостей здійснення прибирання вулиць.

Роботи здійснюються відповідно до діючої у Тернополі “Дорожньої карти”.

Нагадуємо, що місто прибирають обслуговуючі підприємства, згідно укладених договорів (проїзні частини вулиць та тротуари, бульвари, площі, що не відносяться до прилеглих територій до суб’єктів господарювання), балансоутримувачі багатоповерхівок (ЖЕКи, ОСББ та ін.) та суб’єкти господарювання свої прилеглі території.