24.04.2024 09:25
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ПП “Східний масив” вкотре ліквідували стихійне звалище

Працівники ПП “Східний масив” вкотре прибрали стихійне звалище. Роботи з ліквідації звалища були проведені працівниками підприємства поблизу будинку за адресою проспект Степана Бандери, 27. Втім, накопичують відходи тут не жителі багатоповерхівки, а сусіди із приватних будинковолодінь на вулицях Сірка і Вітовського. Хоча за вивезення побутових відходів оплачують лише мешканці вказаного будинку, недобросовісні господарі несуть під дім залишки від городини, обрізані гілки та інші відходи.

Закликаємо тернополян реагувати на подібні дії з боку недобросовісних містян, які здійснюють викидання побутових відходів у невідведених для цього місцях та викликати (у разі фіксації особи порушника) представників патрульної чи муніципальної поліції.  Просимо тернополян бути совісними і не викидати свої відходи у невідведених місцях, а  жителів приватного сектора, які ще не уклали угод на вивезення ТПВ – зробити це, щоб уникнути відповідальності.

Нагадуємо, що за порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» згідно ст. 152 «Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тернопіль житлово-комунальний