26.04.2024 18:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ПП “Люкс” вручну та механізовано прибирають двори

З настанням снігових опадів на минулих вихідних працівники ПП “Люкс” приступили до роботи з прибирання дворів від снігу. Техніка та двірники підприємства працювали впродовж вихідних, а також щоденно виходять на територію для провдення очищення та посипання прибудинкових територій. Як  розповідають працівники підприємства, на більшість дворів тракторам доводиться виїжжати повторно, хоча впродовж тижня, що минає, снігових опадів не було.

– Дуже поширеною проблемою є паркування автомобілів на тротарах та проїжджх частинах, що суттєво ускладнює як ручне, так і механізоване прибирання, – розповідають у підприємстві. – Якщо трактор навіть і зміг проїхати в двір попри припарковані автівки, то таке прибирання не є ефективним, адже залишаються снігові вали. Їх водії, намагаючись виїхати з двору, відкидають назад на проїзжджі частини або ж на тротуари. Багатьом водіям бракує культури, адже можна відкидати сніг на зелені зони, щоб він не перешкоджав пішоходам і не додавав зайвої роботи двірникам. Іноді мешканці телефонують і скаржаться на не прибрані від снігу тротуари. Вийшовши на місце та оглянувши прибудинкові території, стає зрозуміло, що на троутарі стояла автівка. Двірник, який вийшов на роботу в шостій ранку здійснив прибирання в міру можливості. Водій, чия автівка стоїть на тротуарі, згорнув сніг із машини на пішохідну зону та поїхав, залишивши снігові кучугури.

У підприємстві кажуть, що цілком розуміють проблему із малою кількістю місць для паркування та необхідністю залишати свій трансопртний засіб у дворах. Втім просять із повагою ставитися до інших мешканців – своїх сусідів, які потерпають від запаркованих у дворах автівок. Як кажуть працівники ПП “Люкс”, були випадки, коли ініціативна група мешканців намагалася домовитися з водіями, аби ті забрали свої машини на час здійснення прибирання, яке б, за умов відсутності перешкод, забрало б не більше години. Втім порозуміння не вдавалося досягнути жодного разу. Звертаємося до усіх водіїв із проханням не перешкоджати роботі техніки та прибиральників.  Разом з тим наголошуємо, що згідно діючого законодавства, не можна ставити під загрозу право мешканців на свободу пересування, отримання медичної, протиаварійної та протипожежної охорони. Недобросовісні водії роблять це двічі – залишаючи авто зимувати у дворі та перешкоджаючи якісному зимовому утриманню.

Тернопіль житлово-комунальний