25.04.2024 12:03
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ПП «Благоустрій» ліквідовують наслідки пожежі у будинку на вулиці Київській, 3

Пожежа, яка виникла у багатоквартирному будинку на вулиці Київській, 3 ще другого травня наробила чимало шкоди як для мешканців багатоповерхівки, так і для керуючої компанії.

Фото Управління ДСНС під час пожежі

Причина пожежі – накопичення мотлоху мешканкою дев’ятого поверху поблизу сміттєпроводу на сходовій клітці. За словами працівників ПП «Благоустрій», жінка вже впродовж тривалого часу начебто робить ремонт у своїй однокімнатній квартирі. Тому меблі та інші речі з помешкання винесла у місце загального користування. Оскільки це заборонено та справляло незручності іншим жителям, власниці неодноразово підприємством надавалися приписи, які вона, на жаль, ігнорувала.

Працює електрик ПП “Благоустрій”

Невідомо хто кинув недопалок, який став причииною загоряння, та від пожежі постраждали усі. Меблі, одяг, велосипеди – усе миттєво зайнялося (масштаби пожежі можна оцінити на фото). Пожежники, які гасили пожежу, водою із гідрантів затопили всі нижчі поверхи, то ж ремонту потребуватимуть і вони. Через пожежу із ладу вийшла електропроводка, яку операттивно замінив електрик ПП «Благоустрій». Декілька днів після пожежі через загрозу замикання був знеструмлений ліфт. Про неймовірний сморід та кіптяву мабуть і не варто казати.

Хоча причиною пожежі стала недбалість однієї особи, та збитки понесли всі жителі багатоповерхівки, адже для виконання ремонтних робіт, до яких приступили одразу після висихання стін, використовуються кошти з квартплати. Ці кошти на потреби будинку можна було б використати по-іншому, втім довелося проводити позаплановий ремонт сходової клітки, заміну вікон, вибитих рятувальниками при гасінні пожежі, заміну електропроводки та елементів електропостачання тощо. Закликаємо усіх мешканців не бути байдужими, коли ваші сусіди захаращують місця загального користування, а спільними зусиллями задля власної ж безпеки боротися із цим. Наголошуємо, що зберігати мотлох та інші речі не можна на сушарках, сходових клітках, горищах чи покрівлях та у підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків. Як показує сумний досвід, пожежі через таке виникають регулярно.  У даній ситуації обійшлося фінансовими збитками  для мешканців та важкою працею для працівників обслуговуючого підприємства, але, на щастя, без людських жертв.

Ремонт сходової клітки проводять мулярі ПП “Благоустрій”

Проведена заміна вікон

Нагадаємо, 2 травня о 10:58 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу сміття на сходовій клітці 9-го поверху дев’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку у м. Тернопіль на вул. Київська. На місце події направлено черговий караул частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління у складі двох відділень та працівників оперативно-координаційного центру Головного управління. По прибуттю до місця виклику факт пожежі площею 3 м кв. підтверджено. Внаслідок пожежі відбулося сильне задимлення під’їзду, тому на місце події додатково направлено відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління для проведення евакуації мешканців під’їзду. Всього на свіже повітря було виведено 12 мешканців. Одного мешканця, з ознаками отруєння продуктами горіння, передано працівникам екстреної медичної допомоги. О 11:13 пожежу локалізовано. О 11:15 – ліквідовано, інформувало тоді Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

Тернопіль житлово-комунальний