19.04.2024 06:43
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ПМП “СОВР” провели заміну каналізаційних труб

Працівники ПМП “СОВР” провели заміну каналізаційних труб до дворового колодязя. Роботи виконували у дворах за адресою вулиця Корольова, 4 ( шостий під’їзд) та Корольова,  8 (шостий під’їзд). Працівники підприємства констактують, що тернополяни й надалі не вміють корстуватися каналізацією. Із труб дістлаи чимало ганчірок та харчових відходів. Звертаємося до тернополян користуватися каналізацією відповідно до вимог. А саме, для ефективного функціонування водовідвідної мережі необхідно дотримуватись правил користування, пам’ятати, що дозволено скидати фекальні маси та рідини, що не мають клейкових властивостей.  Забороняється скид до мережі централізованого водовідведення побутових та будівельних відходів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, ганчір’я, підгузків, целофанових плівок тощо.

Жири, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужують їх діаметр, а іржа, пісок, ганчірки, поліетиленові вироби осідають або застряють у місцях поворотів каналізаційної траси, створюючи інколи настільки серйозні закупорювання, що усунути їх можливо лише за допомогою спецтехніки. Недбайливе ставлення до каналізації призводить до того, що в каналізаційних трубах утворюються «пробки», які забивають систему. Відповідно, усі стоки (з фекаліями) потрапляють не в каналізаційні мережі, а заливають підвали та квартири на перших поверхах. Відтак страждають самі мешканці, при цьому часто нарікають на роботу комунальних служб, вкотре забуваючи, що унітаз – це не смітник і не потрібно його використовувати не за призначенням.

Торбу мотлоху із каналізації багатоповерхівки на вулиці Клима Савури, 3 дістали працівники  ПП “Наш дім”.  Як не сумно це констактувати, такі випадки непоодинокі в Тернополі. Приміром,  на проспекті Злуки, 19 із каналізаційних мереж дістали цілу купу поліетиленових пакетів.   Свого часу сантехнік ПП «Дружба-сервіс-житло» Василь Гуменюк   розповідав, що із каналізації доводилося виймати, окрім вже звичних засобів гігієни та шкарпеток, і рушники, і балончики з дезодорантів, і спортивні штани  

Тернопіль житлово-комунальний