24.04.2024 11:01
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ПМП “СОВР” ліквідовують наслідки пожежі у будинку на бульварі Вишневецького

За інформацією Управління ДСНС України у Тернопільській області 8 грудня о 03:40 в місті Тернопіль на бульварі Вишневецького, виникла пожежа в одній із квартир на 6 поверсі 7 поверхового багатоквартирного житлового будинку.

Прибувши на виклик рятувальники за допомогою спеціального обладнання та захисту органів дихання проникли до місця пожежі. Гасіння пожежі ускладнювалось значним пожежним навантаженням, викликаним захаращенням помешкання, де виникла пожежа речами домашнього вжитку та побутовим сміттям. На гасіння пожежі було залучено 3 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу Тернопільського гарнізону Управління ДСНС України у Тернопільській області. О 4:24 пожежу локалізовано, о 7:31 пожежу ліквідовано. Від вогню врятовано житловий будинок.

Обставини виникнення пожежі та сума матеріальних збитків встановлюються.

Як повідомив Володимир Білик, директор ПМП «СОВР», яке обслуговує даний будинок, пожежа виникла у квартирі, де проживає неблагонадійний чоловік. Власник квартири – його мати, яка вже померла, чоловік не зареєстрований за вказною адресою. Наразі на місці події працює транспорт та п’ятеро працівників ПМП «СОВР», які допомагають виносити речі, викинуті під час гасіння пожежі пожежниками у місця загального користування та на вулицю. Очищати квартиру, що постраждала під час пожежі, від мотлоху та сміття працівники підприємства не мають повноважень.

З часом, коли підсохнуть стіни на сходових клітках, силами працівників підприємства тут буде проведено ремонт. Відомо, що постраждали і інші квартири в будинку, але усі моменти щодо компенсації збитків їх власники можуть вирішувати лише із мешканцем, у квартирі якого виникла пожежа.

З неофіційних джерел нам стало відомо, що чоловік, у якого спалахнуло житло, має проблеми із психічним здоров’ям.

Тернопіль житлово-комунальний