23.04.2024 10:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» отримали заборговані кошти

tmtkeПрацівники КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» дякують міській раді за сприяння їм у вирішенні проблеми заборгованості заробітної плати. Нагадаємо, вчора, 22 жовтня, впродовж дня усім працівникам КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» виплатили заборгованість по заробітній платі, яка була спричинена нераціональними урядовими постановами. Завдяки вдалим перемовинам міського голови Сергія Надала із органами як місцевої, так і центральної державної влади, вдалося отримати відшкодування податку на додану вартість у розмірі 6 мільйонів гривень, що дозволило компенсувати заборгованість тернопільським тепловикам у повному обсязі.

Директор підприємства Андрій Чумак каже, що виникнення такої накладки є для нього незрозумілим, адже ПДВ мали повернути раніше, а, відтак, можна було уникнути заборгованості працівникам.

– Вчора ми отримали повернення нашого податкового кредиту і заборгованості у нас немає взагалі: ні перед тими, у кого ми позичали гроші, ні перед нашими працівниками. Безумовно, стимулом до пришвидшення відшкодування податку на додану вартість стала активна позиція тернопільської міської ради та колективу підприємства.

Працівники підтверджують, що кошти надійшли усім у повному обсязі.

– Дякуємо керівництву КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» та мерії за сприяння у вирішенні проблеми із заборгованістю. Станом на сьогоднішній день заборгованість по зарплаті погашена повністю, вчора ввечері надійшли останні кошти, – повідомив працівник аварійно-диспетчерської служби Андрій Бреднів.

Водій ремонтно-транспортного цеху Богдан Янковий зауважив, що з тепловиками розрахувалися  до вересня включно.

– Я сподіваюся, що такі ситуації більше не виникатимуть, разом з тим дякую усім, хто посприяв поверненню коштів. Сподіваюся на те, що нас і надалі не залишать без підтримки, – каже він.

Тим часом економіст служби збуту теплової енергії  Наталія Фоменко наголошує, що й від жителів Тернополя залежить, чи  вчасно отримуватимуть заробітну плату тепловики та чи будуть з теплом дитячі садки, школи, лікарні і помешкання тернополян.

– Просимо мешканців вчасно сплачувати за спожиті послуги, аби в майбутньому запобігти виникненню критичних ситуацій, – каже вона.

Нагадаємо, що заборгованість по заробітній платі працівникам КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» була спричинена рядом факторів. Однак міська рада активно сприяла вирішенню даної проблеми. Приміром, нещодавно шляхом позик від підприємців міста у розмірі 960 тисяч гривень працівникам КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» частково виплати заборговані зарплати. Тоді міський голова запевнив, що люди не залишаться наодинці із своїми проблемами дотримав свого слова.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР