19.04.2024 12:38
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

ПП “Комсервіс Тернопіль” стало співорганізатором “Кубку з дворового футболу”

За кубок з дворового футболу змагалися сьогодні п’ять хлопчачих команд на стадіоні “Текстерно”. Вже не вперше до схожих заходів активно долучається колектив ПП “Тернопіль Комсервіс”, які не лише вболівають за порядок стадіону, але й надають посильну спонсорську допомогу при організації змагань для маленьких мешканців мікрорайону. Як розповідає головний натхненник усіх заходів, головний інженер підприємства, виконуючий директор ГО “Асоціації розвитку громадських ініціатив” Володимир Байгер, участь у турнірі взяло п’ять команд по десять чоловік, при цьому, кожен учасник отримав медаль та грамоту, а кожна команда –  м’яч від федерації футболу. Всі отримали солодкі подарунки, а найкращі гравці – ще й навушники, портативні зарядні пристрої тощо. На добрі змагання дітей поблагословив  отець Мирон, настоятель Храму Вознесіння Господнього, будівництво якого завершується неподалік від стадіону. Для всіх присутніх завдяки спонсорам був організований солодкий стіл.

– Ініціювали проведення кубку самі діти. Не раз вони до мене підбігали і запитували: “Дядя Володя, коли будуть футбольні змагання”. Я відповів, що коли створять три команди, тоді й організуємо кубок. Діти назбирали п’ять команд, то ж мені довелося виконувати свою обіцянку, що ми сьогодні і зробили, – розповідає Володимир Байгер. – Цілком можливо, що в серпні відбудуться ще одні змагання, адже маємо велике бажання від дітей і велику підтримку від спонсорів. Також є ідея створити повноцінну команду, яку тренуватимуть професійні тренери, якщо діти будуть відповідально  відвідувати тренування. Втім, як не сумно це констактувати, жоден із батьків цих дітей не поцікавився чи може бути корисним в організації змагань, батьки досить пасивні, хоча йдеться про здорове дозвілля їхніх дітей. І ще одна “ложка дьогтю” полягає в тому, що ми неодноразово прибирали стадіон, але коли сьогодні напередодні змагань працівники  ПП “Тернопіль Комсервіс” вийшли ще раз оглянути територію, знову назбирали чимало сміття. Дуже сумно, що маючи такий чудовий стадіон для своїх дітей, дехто так забруднює його.

Ярослав Нестерович, голова ГО “Фундація зірок світового футболу. Діти” зазначив, що планів щодо розвитку футбольного руху є чимало,  на меті – забрати  дітей з вулиці і навчити їх займатися футболом.

– Це своєрідний соціально- спортивний проект, який, я вірю, вдасться втілити спільно із мадридським “Реалом”, гравці якого на наше запрошення вже двічі побували у Тернополі. “Реал” може допомогти екіпірувати дітей, організувати якусь систему заохочень для юних футболістів, адже це має вагоме значення як для дітей, так і для батьків. Мова йде не лише про безкоштовні заняття, але й про призи, деспансеризацію тощо. Є тільки одне зауваження – щоб місцеве населення не засмічувало стадіон, демонструючи негативний приклад дітям і не перешкоджали цим їх розвитку, – зазначив Ярослав Нестерович.

Депутат даного округу Віктор Шумада щоразу активно долучається до таких заходів.  Цього разу на змагання прийшов не сам, а із своїм сином, адже, схоже, що за час депутатства, вже сприймає діяльність на окрузі не як роботу, а як повноцінну частину життя.

– На останньому етапі виготовлення документів для повернення стадіону у комунальну власність. Його планується закріпити  за однією з шкіл, а тоді будуть прийматися рішення про те, чи залишиться цей об’єкт у вигляді стадіону, чи це буде інший спортивний об’єкт, – розповідає пан Шумада. –  Вірю, що це буде не одноразова акція, адже, завдяки підтримці “Федерації футболу в Тернопільській області” та  ГО “Фундація зірок світового футболу. Діти” є перспектива створення команди, яку тренуватимуть професійні тренери, яка згодом зможе представляти наше місто чи область.  Також на меті є витягнути дітей із їхніх гаджетів, то ж намагаємося завжди залучати дітей до участі у всіх заходах. Окрему вдячність я хотів би висловити директору ПП “Тернопіль Комсервіс” Юрію Вересюку та головному інженеру ПП “Тернопіль Комсервіс” Володимиру Байгеру, які завжди підтримують та активно долучаються до всіх ініціатив. Можу сказати, що вони більше, ніж працюють. Живучи тут, вони вкладають свою душу у кожну справу і роблять все від них залежне, щоб люди любили місто, де вони живуть.

Організатори та учасники змагань висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до організації та проведення змагань. А саме, Юрію Вересюку (ПП “ТернопільКомсервіс”), Володимиру Байгеру, виконуючому директору ГО “Асоціації розвитку громадських ініціатив”, Віктору Солтису (“Молокія”), ПП Микола Дерецький, Івану Барладину (“Орбіта”), Михайлу Олійнику (“Карпатська Джерельна”) ,  Ярославу Нестеровичу, голові “Фундації зірок світового футболу. Діти, Віктору Шумаді, голові оргкомітету, Тарасу Юрику, голові Федерації футболу Тернопільської області, народному депутатові.

Тернопіль житлово-комунальний