29.03.2024 01:29
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Понад 35 одиниць снігоприбиральної техніки працювали на вулицях Тернополя та населених пунктах громади вночі 28 грудня

Через сильний снігопад, ожеледицю та погіршення погодніх умов у Тернопільській громаді оголошено жовтий рівень оповіщення.

З огляду на значну кількість снігових опадів, що випала вночі 28 грудня у місті, спецтехніка та двірники усю ніч розчищали вулиці міста від заметів та продовжують прибирати вулиці Тернополі й досі.

З метою безперебійного руху громадського транспорту та безпечного руху пішоходів, вночі на дорогах і тротуарах міста працювала чергова бригада комунальників та 36 одиниць снігоприбиральної техніки, що проводили згрібання і підмітання снігу, формування снігових валів для подальшого його вивезення, а також посипання протиожеледними матеріалами проїжджих і пішохідних ділянок.

Першочергове зимове утримання було забезпечене на проїжджих частинах вулиць, якими проходять маршрути міського громадського транспорту, розташованих на ухилах, відповідно до переліку.

Механізоване очищення центральної частини Тернополя, мікрорайону Новий Світ, масивів «Східний» і «Сонячний», Промислового району, Старого Парку, Канади, Березовиці, Кутківців, Пронятину, Об’їзної дороги Тернополя та сіл міської територіальної громади здійснював спецтранспорт ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

Зимове утримання вулично-дорожньої мережі на мікрорайоні «Дружба» здійснювала спецтехніка та працівники ТМШРБ «Міськшляхрембуд»

Зважаючи на погодні умови, снігоприбиральна техніка працюватиме на вулицях Тернополя та у населених пунктах громади ще впродовж усього сьогоднішнього дня та вночі 29 грудня.

Тож звертаємося до власників приватного транспорту з проханням віднестися з розумінням до ситуації та не залишати авто на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу.

Звертаємо увагу, що автомобілі, які припарковані без порушень Правил дорожнього руху, але перешкоджають роботі спецтехніки, буде переміщено у дозволене місце, а ті транспортні засоби, які припарковані з порушенням Правил паркування, можуть бути евакуйовані інспекторами з паркування та переміщені на арештмайданчик.

Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання дворів, доріг та міжквартальних проїздів у Тернополі здійснює управління муніципальної інспекції. Тож при виявленні прибудинкових територій, під’їздів до них чи інших локацій, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80 (зі стаціонарних телефонів), 0 800 303522 або +380674472919.