16.04.2024 20:38
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Покрівля – не місце для засмаги

dahОстанніми днями Тернопіль накрила справжня тропічна спека. Любителі засмаги активно цим користуються: хтось вирушає на тернопільський став, хтось їде відпочивати за місто. А дехто суттєво спрощує собі завдання, ловлячи сонце безпосередньо  на покрівлях багатоповерхівок. У час, коли сонце не таке активне, «відпочивальники» можуть і шашлики посмажити  під самим небом, і по-іншому розважатися на даху.

Фахівці відділу відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду наголошують: покрівля – не місце для засмаги, для прогулянок чи для влаштування романтичних вечорів. Ключі від покрівель та горищ повинні мати лише працівники ЖЕКу, а виходи туди мають бути замкнені: мешканцям на горищах немає чого робити.

Окрім небезпеки травмування або падіння з висоти, сторонні люди пошкоджують цілісність покрівлі, що спричиняє проблеми для жителів останніх поверхів та зайві витрати для балансоутримувачів. Розпиваючи алкогольні та інші напої на покрівлях, недобросовісні люди залишають там сміття, яке потім потрапляє у водостічні мережі та блокує їхню роботу, що також спричиняє шкоду мешканцям.

Тернополяни мають терміново повідомляти про присутність сторонніх осіб на даху представникам правоохоронних органів. У цілях запобігання нещасним випадкам та руйнуванню покрівель  просимо також повідомляти про незачинені горища  балансоутримувачам.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР