25.04.2024 04:21
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Пожежу у центрі гасили за допомогою гідранта, облаштованого у рамках реконструкції вулиці Чорновола

24 червня о 9:40 до оперативно-диспетчерської служби Головного управління надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Чорновола у місті Тернопіль. По прибуттю до місця події встановлено, що горить прибудова до бару Коловорот з розповсюдженням на покрівлю поруч розташованої двоповерхової будівлі. О 10:56 пожежу локалізовано на площі 500 м кв, об 11:26 – ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 36 осіб та 8 одиниць техніки ДСНС, інформує Головне управління ДСНС України у Тернопільській області.

Як повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський гасіння пожежі здійснювалося за допомогою наземного гідранта, облаштованого у рамках реконструкції вулиці Чорновола. Саме він забезпечив відповідний тиск та необхідний об’єм води, а в умовах такої масштабної пожеж кожна секунда має значення. У КП “Тернопільводоканал” підвищили тиск води у мережах на час гасіння пожежі, аби забезпечити достатній напір води для гасіння вогню.

– Щоб під’єднатися до підземного пожежного гідранта рятувальникам потрібно більше часу. Адже спершу треба зняти каналізаційний люк,  потім під’єднатися до джерела  води. Часто доступ до гідрантів обмежують припарковані автомобілі, що створює ще більшу затримку у момент, коли дорогоцінна кожна хвилина. Тому наземний гідрант – це неабияке посилення оперативності рятувальників. До слова, пожежники спрацювали дуже оперативно і завдяки їхній фаховості та вмінням пожежа не перекинулася далі, за що щиро їм дякую від імені громади міста, – зазанчає Владислав Стемковський, – Зазначу, що центральна частина міста складається здебільшого із старих будинків, у яких дерев’яні перекриття та крокви, що підвищує пожежну небезпеку. Саме тому здійснюючи реконструкцію ділянок  у центрі впродовж останніх років ми облаштовуємо сучасні зовнішні гідранти.

Пожежні гідранти встановлені у кількох місцях в центральній частині міста, зокрема, біля Катедри, біля “Українського дому “Перемога”, на вулиці Чорновола тощо.

Фото  – Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

Тернопіль житлово-комунальний