16.04.2024 23:46
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Погодні умови дозволяють дорожникам виконувати роботи з усунення аварійної ямковості

Під час зими на дорожньому полотні, на ділянках, які давно не підлягали ремонту, утворюються глибокі вибоїни та деформації. Крім небезпеки для дорожнього руху, це прискорює подальшу руйнацію дороги. Отже, для забезпечення проїзду, безпеки дорожнього руху та збереження сітки доріг за несприятливих погодних умов відповідно до діючих нормативних документів, на дорогах загального користування виконуються аварійні роботи асфальтобетонного покриття. Це не капітальний і навіть не поточний ремонт, зазаначають у відділі технічного нагляду ТМР. Ліквідація вибоїн здійснюється на період. доки не станим можливим (зокрема, з настанням сприятливих погодних умов)  повноцінне виконання чи то поточного, чи капітального ремонту. При ліквідації ямковості використовуються холодні асфальтобетонні суміші, вибоїни  засипають сухим асфальтом та щебеневим матеріалом.

Як пояснюють фахівці підрядної організації Техно-Буд-Центр,  виконання робіт  регламентується:
ВБН В. 3.2.-218-542:2009 – Проведення аварійних робіт з ліквідації ямковості на асфальтобетонному покритті автомобільних доріг у холодний період року за несприятливих погодних умов.

В чому специфіка аварійних ремонтних робіт?
1. Цей вид робіт проводиться за спрощеною технологією. Не виконуються усі технологічні операції при ліквідації ямковості на асфальтобетонному покритті. У разі необхідності, роботи дозволяється проводити за мінусової температури повітря, без попередньої підготовки та підгрунтовки, з використанням як холодних, так і гарячих асфальтобетонних сумішей, ущільненя можна проводити і віброплитами, і ручними трамбівками, і котками.
2. Аварійні ремонтні роботи мають тимчасовий характер. За ділянкою ремонту встановлюється спостереження і після настання сприятливих погодних умов проводять відповідні роботи.

Основна мета аварійного ремонту – це як найшкорше ліквідувати вибоїни та деформації, для забезпечення безпечного проїзду автотранспорту.

Техно-Буд-Центр