27.04.2024 04:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Поблизу «Зірочки» на вулиці Пушкіна комунальники здійснили прибирання

zvalyshche (19)В місті є декілька зелених зон, які не відносяться до комунальної власності та безпосередньо не закріплені за об’єктами господарської діяльності, але прибираються комунальними підприємствами.

Однак, в Правилах благоустрою м. Тернополя зазначено визначення прибудинкових, прилеглих та закріплених територій, і тому, суб’єкти господарювання, об’єкти підприємницької діяльності яких розміщені на таких територіях, зобов’язані утримувати їх у відповідності до вимог вказаного нормативного документу. Що стосується даної ділянки, то поряд з нею розміщені трансформаторна підстанція міського РЕМу, будівельний майданчик та новозбудована споруда, власники яких і мали б виконувати роботи з санітарного утримання, що ними не проводиться. Тому, комунальними службами здійснюється прибирання таких територій під час проведення двомісячника благоустрою та загальноміських толок. Зокрема, 16 червня, спільними зусиллями працівників ТОВ «Коменерго-Тернопіль», ПП «Люкс» та ТДВ «Зелене господарство» виконано роботи з косіння зеленої зони, прибирання від сміття захаращеної території, створеної особами без постійного місця проживання, виявлення яких є безпосередніми повноваженням правоохоронних органів. Нагадуємо мешканцям житлових будинків не зволікати у випадку фіксації схожих порушень, а оперативно викликати патруль поліції.

Тернопільські комунальники вивезли п’ять вантажівок відходів із стихійного звалища на вулиці Подільській

Нагадаємо також, що днями  комунальники оперативно ліквідували чергове стихійне сміттєзвалище у самому центрі Тернополя.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР