29.03.2024 10:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Побачити нарахування від ТОДПІ тернополяни зможуть на eps.te.ua

В окремих тернопільських ЗМІ впродовж останніх днів була поширена інформація від ТО ВО “Автомайдан” про те, що рішенням виконкому ТМР, міськрада просить місцеву ДФС (податкову) передати базу даних з інформацією про сплату податків усіх мешканців Тернополя приватному підприємству ПП «Укрспецінформ». У своєму зверненні представники «Автомайдану» дозволили собі нефахові судження та вводять ним в оману мешканців Тернополя. Жодних персональних даних оприлюднено не буде, адже користувачам передаватимуть лише суму боргу та адресу, за якою є заборгованість. При цьому – побачити ці дані зможуть лише самі власники квартири.

Як пояснює директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський, дійсно, виконавчим комітетом від 13.12.2017 року № 941 було прийняте рішення на безоплатній основі, провести інформування мешканців, міста про існуючу заборгованість по місцевих податках і зборах, в т.ч. по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з метою її погашення за місцем реєстрації платників податків через «Єдину квитанцію» по сплаті комунальних платежів, а саме добавити за вказаними адресами стрічку з сумою боргу по даній сплаті. Іншими словами, ГУ ДФСУ у Тернопільській області надасть дані про заборгованість ПП «Укрспецінформ», а ті в свою чергу розмістять вказану інформацію на сторінку користувача зручного та вже звичного всім ресурсу www.eps.te.ua, з допомогою якого тисячі тернополян подають показники та здійснюють оплату за спожиті комунальні послуги. Функція «Податкова» в особистому кабінеті захистить від зайвих видатків, адже тим, хто забарився із сплатою податку на нерухомість, буде нараховано штраф – 10-20% від його суми.

За роки свого функціонування даного сервісу, він зарекомендував себе як безпечний та точний, що можуть підтвердити його користувачі.

Нагадаємо, від 1 липня 2016 року власники нерухомості з надлишковою площею мали сплатити податок за «зайві метри» за 2015 рік. Повідомлення про суму податку надсилалися споживачам ТОДПІ поштою. Та не всі отримали ці листи і для декого може стати неприємним сюрпризом інформація про штраф за несплату податку, – розповідає директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський. –  Для уникнення такої ситуації та з метою інформування мешканців нашого міста, суми нарахованих платежів були під’єднані до «Особистого кабінету» (www.eps.te.ua) з призначенням «Податкова». Усім власникам, у чиїй квитанції даний рядок присутній та є нарахування, потрібно терміново з документами на нерухомість, якою вони володіють, звернутися у ТОДПІ або зателефонувати за номерами телефону 434630, 0688586073, 521227, 434639, 434646, 434610, 434634 для уточнення суми платежу.
Нагадуємо, щоб зайти в «Особистий кабінет» і перевірити, чи є нарахування на нерухомість, необхідно скористатися посиланням, що видрукуване на квитанції, яка була отримана платником у відділенні банку чи «Укрпошти» при здійсненні платежів (https:\\www.eps.te.ua\ternopil\account\view\індивідуальний код (набір символів)). Отримати коди можна також в обслуговуючому підприємстві або у голови ОСББ, а також у ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг), який знаходиться у Тернополі на вулиці Князя Острозького, 6.

– Взяти код і скористатися ним варто і тим, хто не сплачуватиме податок за нерухомість. Для зручності споживачів на сайті eps.te.ua. розроблена система для онлайн-подачі показників усіх комунальних послуг, а саме – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата. Подаючи показники про використання вищезазначених послуг, користувач отримує єдину квитанцію, у якій зазначено також і суму за вивіз твердих побутових відходів, інтернет, кабельне телебачення, домофон тощо. Для передачі показників необхідно заповнити відповідні поля в графі “Останній показник” на сайті www.eps.te.ua, – зазначає Михайло Шидлівський.

З метою оновлення бази «Єдиної квитанції» рішенням виконавчого комітету було надано пропозицію ГУ ДФСУ у Тернопільській області постійно надавати ПП «Укрспецінформ» інформацію по платниках місцевих податків та зборів.

Люди будуть бачити, чи в них є заборгованість. За кожною такою адресою мешканці будуть проінформовані, після чого зможуть звернутися в ДФС за роз’ясненням або оплатити її. У разі несплати кожному буде нараховуватися пеня за кожен день.

Тернопіль житлово-комунальний