28.03.2024 16:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Перспективу коригування тарифів обговорили з громадськістю

krugliy-stilПро коригування тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій та на послугу з вивезення сміття представники підприємств, які надають дані послуги, розповіли журналістам місцевих видань.

Зокрема, заступник міського голови Владислав Стемковський обговорив дану проблематику у рамках програми «На часі», що транслюється на телеканалі ТТБ,  а також в прямому ефірі «УХ-радіо». Представники підприємств, що обслуговують будинки, споруди та прибудинкові території, а також  підприємств-перевізників побутових відходів, взяли участь у чаті-дискусії інтернет-видання «20 хвилин», під час якого дали відповіді на усі запитання тернополян, що стосуються даної проблеми.

Крім цього, 20 березня у Тернополі відбулося засідання круглого столу за участі представників ЖЕКів, підприємств, що надають послугу з вивезення побутових відходів,  голів ОСББ та науковців, під час якого присутні обговорили питання, що стосуються здорожчання енергоносіїв та інших матеріалів, необхідних для роботи підприємств, як причину необхідності термінового перегляду тарифів.

Нагадуємо, що вже незабаром тернополяни будуть платити більше за послуги ЖЕКів та за послугу вивезення сміття. Однак, навіть після підвищення тарифу на обслуговування будинків та прибудинкових територій у Тернополі залишаться одними з найнижчих у порівнянні із іншими містами України.

На розгляд тарифної комісії представниками ЖЕКів були надані розрахунки, відповідно до яких  тариф у Тернополі пропонується збільшити несуттєво: зараз тернополяни платять від 50 копійок до 1 гривні 53 копійок за метр квадратний, в разі погодження виконавчим комітетом рахунків, наданих ЖЕКами, тариф становитиме  від 80 копійок до 2 гривень 45 копійок за м/кв.

Ціна  на послугу вивезення побутових відходів зросте до 6 гривень 67 копійок на одну людину в місяць.

Проект рішення тарифної комісії подано на погодження виконавчого комітету міської ради, відтак, вже за квітень нарахування тернополянам за послуги обслуговування будинків та прибудинкових територій і вивезення побутових відходів будуть здійснені по-новому. Враховуючи факт підвищення тарифів на дані види послуг, тернополяни можуть скористатися можливістю оформлення субсидій та зменшити таким чином свої витрати на «комуналку».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР