18.04.2024 08:16
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Патріотичний «День двору» відбувся сьогодні на вул. Протасевича, 18

SONY DSCТрадицію проведення  «Днів двору» у Тернополі підтримали мешканці будинку на вул. Протасевича, 18.  Вже традиційно захід проводився без гучної музики та без феєрверків. Натомість лунали щирі молитви та патріотичні вірші та пісні. Насамперед парох Церкви Різдва Івана Хрестителя Отець Андрій провів обряд богослужіння  та освятив усі під’їзди будинку. Багаточисельні гості «Дня двору» урочисто слідували за отцем, а господарі під’їздів зустрічали його біля дверей. Емоційності заходу додали патріотично прикрашені під’їзди та дитячі малюнки на асфальті, адже до заходу готувалися усі – і дорослі, і малі. Після освячення входів у помешкання мешканці із завмиранням серця виконували патріотичні пісні, які так актуальні сьогодні. А потім зі сльозами на очах слухали вірші, що їх розповідали маленькі мешканці будинку Протасевича, 18 у рамках конкурсу патріотичних віршів. Наскрізною темою заходу стали трагічні лютневі події, «Небесна сотня» та очікування миру в Україні.

Жителька четвертого під’їзду даного будинку Надія Пушкар розповіла, що діти з великим ентузіазмом готувалися до «Дня двору». Адже у будинку мешкають свідомі громадяни, справжні патріоти.

Як бачите, діти перед домом намалювали карту України, на якій Крим приєднаний до України. Адже ми віримо, що Україна – одна, єдина. Всюди чути вітання «Слава Україні!», «Героям слава!». Перед кожним під’їздом – патріотичні написи, малюнки. Дітям з нашого будинку ідея проведення свята припала до душі, то ж  навперебій вивчали вірші, український гімн та допомагали оздобити наш двір прапорцями, повітряними кульками, стрічками, – розповідає Надія Пушкар.

Святкували жителі великого тринадцятипідїздного будинку те, що напередодні за сприяння  Тернопільської міської ради ПП «Наш дім» тут було здійснено благоустрій території. За словами директора підприємства Анатолія Дмитришина, цього року було зроблено чимало.

  • За цією адресою було здійснено капітальний ремонт асфальтного покриття прибудинкової території, встановлено нові столики та лавки, облаштовано нову пісочницю, відремонтовано цоколь, завезено землю. Також нами спільно із МШЕД було облаштовано майданчик для контейнерів. Крім цього ми відновили доріжку між будинками Протасевича, 18 і Протасевича, 20.

До слова, проведення подібних заходів ініціював міський голова Сергій Надал, проходять вони за підтримки підприємств, які забезпечують благоустрій міста. Дані заходи проводяться виключно із дотриманням Правил благоустрою м. Тернополя та із врахуванням трагічних подій в Україні (без феєрверків та гучної музики).

Найближчими днями «День двору» відзначать у різних куточках міста.

Фото із святкування “Дня двору” на вул. Протасевича, 18 – тут

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР