24.04.2024 20:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Павло Савечко відвідав заходи у рамках тижня сталої енергії у Чернівцях

3 червня Представництво Європейського Союзу в Україні та Чернівецька міська рада відкрили Європейський тиждень сталої енергії, який Україна проводить вже восьмий раз поспіль. В межах заходу 14 міст приєдналися до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів» та 6 міст отримали гранти на реалізацію енергоефективних проектів за окремою програмою «Угода мерів – Демонстраційні проекти».

Європейський тиждень сталої енергії відкрили голова Групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер та мер Чернівців Олексій Каспрук. Запрошеним на дійство з-поміж інших енергоменеджерів був і завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павло Савечко.

«Європейський тиждень сталої енергії відзначається по всій Європі, щоб привернути увагу до необхідності економії енергії на місцевому рівні. Це особливо важливо в Україні, оскільки дозволить підвищити енергетичну безпеку держави за рахунок зменшення споживання газу. Крім того, проекти з енергоефективності стимулюють місцеву економіку та створюють нові робочі місця», − наголосив Пітер Вагнер на важливості заходу.

Однією з ключових подій заходу стало підписання Угоди мерів з 14 українськими містами і громадами з 5 областей, зокрема, Шумськом, Заводською ОТГ (Тернопільська область).

Загалом, майже 200 українських міст вже приєдналися до європейської ініціативи. Тим самим міста-підписанти Угоди мерів, серед яких є і Тернопіль, зобов’язалися скоротити викиди вуглецю, підвищити енергоефективність та покращити якість життя мешканців.