23.04.2024 18:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Оформити субсидії можна буде у ЖЕКах

subsТернополяни мають можливість скористатися правом на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Для цього потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем вашої реєстрації (за фактичним місцем проживання – для осіб, які орендують житло) щодо призначення житлової субсидії. Також оформити субсидію в Тернополі можна, звернувшись до підприємства, яке обслуговує ваш будинок та прибудинкову територію.  Особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період призначатиметься на підставі раніше поданих документів, без необхідності надання Заяви і Декларації. Тим, ж хто тільки планує подавати документи для оформлення субсидії за спрощеною системою, можна буде зробити це вже з першого травня.

Деталі щодо отримання субсидій за новими правилами можна дізнатися в органах соцзахисту за місцем реєстрації, на сайтах www.mlsp.gov.ua та www.protaryfy.com або за номером гарячої лінії 0 800 507 309 (безкоштовно, цілодобово), а також у ЖЕКах.

Тернополяни зможуть подати документи поштою, занести в управління соціальної політики або в ЖЕКи, де вже з 1 травня працюватимуть соціальні інспектори. Бланки Заяви та Декларації отримали всі тернополяни із останнім випуском газети «Тернопіль Вечірній», також їх можна завантажити та роздрукувати власноруч (посилання).

До слова, у середу, 22 квітня, в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка, 8). відбудеться спеціальний семінар для працівників підприємств щодо особливостей отримання субсидій. До участі у семінарі  запрошуємо голів ОСББ м. Тернопіль. Початок семінару – об 11.00 годині.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР