19.04.2024 16:19
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Отримувачі субсидій самостійно обиратимуть, де отримувати кошти

Про те, що станом на 1 вересня 2019 року в Тернопільській області понад 45 тисяч домогосподарств отримують житлові субсидії, повідомив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський під час брифінгу для місцевих ЗМІ у понеділок, 16 вересня. Він пригадав, що тепер є можливість отримувати субсидії у готівковій формі або у грошовій безготівковій формі.
«Для виплати житлових субсидій у готівковій формі за серпень 2019 року надано реєстри до Мінсоцполітики України на понад 23 тисячі домогосподарств і 7628 одержувачів для перерахування житлових субсидій у грошовій безготівковій формі», – повідомив Вадим Боярський. Також він наголосив, що прийнято рішення передати функцію виплати житлової субсидії отримувачам з центрального рівня на місцевий.
«Таким чином, одержувачі субсидії самостійно обиратимуть, куди їм перераховуватимуться кошти державної допомоги. Тобто з 1 жовтня субсидії будуть виплачувати не в Пенсійному фонді через відділення “Ощадбанку”, а у місцевих управліннях соціального захисту, через банк, який отримувач може обрати самостійно», – підкреслив директор департаменту соціального захисту населення ТОДА.