25.04.2024 00:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Особливу небезпеку становлять пожежі в екосистемах, спричинені підпалами сухої трави

В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді під головуванням заступника міського голови Владислава Стемковського. Участь у нараді взяли члени комісії та начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик, начальник управління муніципальної поліції Ігор Максимів, завідувач Тернопільського міського відділу ДУ „Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України” Анатолій Поліщук та інші.

Одним з пунктів на порядку денному було посилення пожежної безпеки об’єктів  у весняно-літній пожежо-небезпечний період 2017 року.

Заступник начальник Тернопільського міського  відділу УДСНС України у Тернопільській області Володимир Солотвінський  повідомив, що в м.Тернополі протягом  І-го кварталу 2017 року виникло 55 пожеж, проти 51 за аналогічний період минулого року. Та особливо небезпечними на сьогодні є підпали трави, які спостерігаються навесні на території всієї області.

– Щорічно в весняно-літній період ускладнюється стан пожежної обстановки в місті Тернополі. В цей період виникає біля 55 % пожеж від їх загальної річної кількості з них 15 % це пожежі в екосистемах. Підпали сухої рослинності шкодять атмосфері, ґрунту, траві, кущам, тваринам, птахам, плазунам, комахам та усьому живому мікросвіту і можуть призвести до розповсюдження пожежі з дуже небезпечними наслідками, – зазначив Володимир Солотвінський.

Владислав Стемковський наголосив, що вогонь не тільки завдає матеріальних збитків, а й створює реальну загрозу життю та здоров’ю людей. Існує великий ризик перекидання полум’я на будівлі, споруди, припаркований автотранспорт. Виходячи з вище викладеного, з метою стабілізації ситуації з пожежами та недопущення травмування і загибелі людей на них, керівникам підприємств, установ, організацій та виконавчих органів ради слід активізувати роботу по виконанню комплексу заходів, направлених на покращення протипожежного стану об’єктів зі зниженням ймовірного ризику загибелі та травмування людей на пожежах, зауважив фахівець.

Тернопіль житлово-комунальний