25.04.2024 15:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Основне завдання реформи ЖКГ – забезпечити беззбитковість функціонування водопровідно-каналізаційних підприємств

kravchБеззбиткове функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – одне з основних завдань реформи житлово-комунального господарства.

Про це сказала заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Кравченко під час конференції «Проблеми та перспективи питного водопостачання та водовідведення в Україні» в рамках ХІІІ Міжнародного форуму «AQVAUKRAINE – 2015».

«Для покращення фінансово-економічного стану підприємств галузі, у тому числі і підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, на 2015 рік збільшено видатки субвенції на відшкодування різниці в тарифах на
2,7 млрд грн. Відповідні зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» були внесені 17 вересня»,- зазначила Наталія Кравченко.

Вона також нагадала, що у цьому році передбачено всього 5,6 млрд грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

«Субвенція на погашення заборгованості з різниці в тарифах в частині послуг з централізованого водопостачання та водовідведення надавалася населенню і в минулі роки»,- додала Наталія Кравченко.

www.minregion.gov.ua