29.03.2024 09:09
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Ольга Забанджала одинадцять років прибирає будинки на вул. Руській

olia_zabandzhalaДвірник ПП «Східний масив» Ольга Забанджала вже понад десять років прибирає будинки на вул. Руській, 19 та 23. Роботи тут  – чимало, запевняє жінка.

– Кожного дня в 6.30 я вже виїжджаю з с. Забойки (неподалік від Тернополя), щоб вчасно приступити до прибирання. До фізичної роботи і до її безкінечності мені не звикати, адже виросла і живу все життя в селі. Здебільшого у дворах і будинках пораюся до обіду, але у період прибирання снігу чи листя доводиться працювати впродовж всього дня, – розповідає жінка.

Однією із основних проблем прибирання у центральній частині міста пані Оля вважає великий потік людей та їхню неохайність.

– Тут хоч на кожному метрі урни постав, а знайдеться хтось, хто кине своє сміття під паркан чи кудись під будинок. Особливо багато роботи після вихідних. Тут і пляшки з-під всіх видів алкоголю, і обгортки, і пластик, і одяг – що завгодно. У суботу ми працюємо, а  в неділю – ні. За цей один день накопичується така кількість сміття, що  в понеділок доводиться добряче потрудитися.

Як розказує двірник-прибиральник Ольга Забанджала, від неохайності деяких тернополян потерпають і  мешканці будинків, де вона прибирає. Адже веселі компанії люблять посидіти не лише у дворі в центрі міста, але й в під’їздах. При цьому – не просто вживають алкоголь і палять, але й справляють нужду просто у будинку.

– Часом доводиться прибирати пляшки з-під таких дорогих напоїв, що аж дивно стає, хто міг розпивати їх у дворі, – дивується жінка. При цьому, у голосі лише здивування, а не агресія до тих, хто з такою неповагою відноситься до її роботи і чистоти власного міста.

– Фізично працювати я звикла, розслаблятися мені нема коли, бо ж і вдома чекає господарка та поля, – розповідає пані Оля. – Нещодавно мого сина Романа мобілізували, і я не знаю, як би впоралася з цим, якби не працювала тут. Дуже багато допоміг директор підприємства Михайло Дереворіз, який є дуже чуйною людиною. Завжди з розумінням до проблем працівників відноситься і він, і його заступник, Надія Павлівна. Що хочеться сказати? Ми, двірники, як і всі люди, маємо роботу, маємо якесь особисте життя, проблеми, успіхи. Хочеться тільки більше розуміння від людей. Бо, правду кажучи, завжди дуже хвилююся за те, як люди оцінюють мою роботу. Працюю старанно, від душі, тому дуже прикро, коли моєї роботи не помічають, а бачать лише мінуси…

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР