25.04.2024 02:35
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Нові ціни на енергоносії змінять вартість місцевих комунальних послуг

taryf (1)У понеділок, 16  березня, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання тарифної комісії, на якому розглядалися розрахунки підприємств, якими обгурнтовується необхідність коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також на послугу з вивезення побутових відходів.

У ході обговорення представниками підприємств було озвучено дані, які стосувалися особливостей формування тарифів. Як вже неодноразово зазначалося, тарифи на дані послуги не переглядалися від 2011 року. З того часу в декілька разів збільшилися ціни на матеріали, необхідні для здійснення поточного ремонту, на електроенергію (72%), і, головне, на паливно-мастильні матеріали (240%), яка є важливою складовою тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.  Не збільшувалася від 2011 року й заробітна плата працівників ні у підприємствах, що обслуговують житловий фонд та прибудинкові території, ні у працівників підприємств, які надають послугу з вивезення побутових відходів, хоча мінімальний гарантований мінімум від 2011 року зріс на 27 відсотків. До слова, вартість послуги з вивезення сміття тісно пов’язана  із вартістю паливно-мастильних матеріалів та запчастин для спецтехніки. Тож представники підприємств,  які надають цю послугу тернополянам, також  озвучили свої аргументи щодо необхідності коригування їхнього тарифу. Адже у 2011 році, коли формувався тариф, вартість дизпалива становила приблизно 8 гривень за літр, а впродовж останніх років вартість пального зросла до 22 гривень за літр.

taryf (2)Представники комісії вислухали аргументи представників підприємств та погодили коригування тарифів як на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, так і на послугу з вивезення побутових відходів.

Проект рішення тарифної комісії буде подано на погодження виконавчого комітету міської ради, відтак, ймовірно, вже за квітень квартплату тернополянам будуть нараховувати по-новому.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР